Projektleder Niels Gottlieb styrer det komplekse projekt - her fra stilladset rundt om det 12.100 ton tunge fundament til den største bropille og med udsigt til den nuværende Storstrømsbro.
Projektleder Niels Gottlieb styrer det komplekse projekt - her fra stilladset rundt om det 12.100 ton tunge fundament til den største bropille og med udsigt til den nuværende Storstrømsbro.

Foto : Julie Ring-Hansen Holt

Storstrømsbroen er et projekt i særklasse og kræver fuld værktøjskasse

Korruptionshistorier, ekspropriering, stålelementer fra Wuhan og en skala, der er sjælden i Danmark, er alt sammen ingredienser i byggeriet af den nye Storstrømsbro. Det er langtfra hverdagskost for en projektleder – men det er også det, der fascinerer projektchef i Vejdirektoratet Niels Gottlieb.
På et stort område på den nordvestlige del af Masnedø ved Vordingborg har Vejdirektoratet slået lejr. Hvor der før lå et gartneri, ligger nu asfalt og store haller, hvor elementer til Danmarks tredjestørste bro er ved at blive støbt. Ude på arealet arbejder mere end 150 mand på at bygge fundamentet til broens højeste pylon på 100 meter. Fundamentet alene vejer 12.100 ton.
Få fuld adgang til Tech Management?
Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.
Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement her

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement her.

Den nye Storstrømsbro
  • Fire kilometer lang bro med 44 bropiller, hvoraf den største måler 100 meter i højden. Fundamentet vejer svimlende 12.100 ton!
     
  • Storstrømsbroen får elektrificeret jernbane i to spor anlagt til 200 km/t og en tosporet landevej til 80 km/t. Desuden får broen en gang- og cykelsti.
     
  • Storstrømsbroen er Danmarks tredjestørste bro efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.
     
  • Broen forventes at være klar til biltrafikken i 2024 og jernbanetrafikken i 2026, og den samlede pris for projektet – inkl. nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro – er ca. 4,1 mia. kr. (2015-priser).
Tidslinje

2013: Politisk aftale om at der skal anlægges en ny Storstrømsbro. Niels Gottlieb, Vejdirektoratet, får ansvaret for projektet

2015: Anlægsloven vedtages

2016: Udbudsmateriale offentliggøres

2017: Modtagelse af tilbud

2018, feb.: Totalentreprisekontrakt underskrives

2018, sep.: Første spadestik

2019, marts: Det egentlige broarbejde begynder

2020, dec.: Første præfabrikerede fundament sænkes på havbunden

2021, okt.: Pylonfundament sænkes

2024: Forventet færdiggørelse af bro samt vejforbindelse

2026: Forventet ibrugtagning af jernbaneforbindelse

 

Tilmeld dig gratis Tech Management Forum

7. Oktober - Tivioli Hotel & Congress Center i København

Tech Management Forum er en netværkskonference for ledere og projektledere i virksomheder og organisationer under teknologisk transformation. 

Du får viden om de nyeste trends inden for projektorganisation- og forandringsledelse, og konkrete projektværktøjer til bl.a. ressourcestyring, tidsregistrering, agilitet og porteføljeledelse. 

Du får war stories fra fem stærke keynotes - heriblandt Asger Lauritsen fra FLSmidth - der har kæmpet med store transformationsprojekter. I de seneste år med coronaepidemien som bagtæppe. Hør, hvad de gjorde, og lær af dem. 

Læs mere og se programmet her

Er du abonnent på Ingeniøren, Tech Management eller et af vores øvrige PRO-medier, så få VIP-billet her 

Seneste nyheder