Storstrømsbroen er et projekt i særklasse og kræver fuld værktøjskasse

Niels Gottlieb, Vejdirektoratet
Projektleder Niels Gottlieb styrer det komplekse projekt - her fra stilladset rundt om det 12.100 ton tunge fundament til den største bropille og med udsigt til den nuværende Storstrømsbro. Illustration: Julie Ring-Hansen Holt. Se større version
Korruptionshistorier, ekspropriering, stålelementer fra Wuhan og en skala, der er sjælden i Danmark, er alt sammen ingredienser i byggeriet af den nye Storstrømsbro. Det er langtfra hverdagskost for en projektleder – men det er også det, der fascinerer projektchef i Vejdirektoratet Niels Gottlieb.
23. september 2021 kl. 10:39
errorÆldre end 30 dage

På et stort område på den nordvestlige del af Masnedø ved Vordingborg har Vejdirektoratet slået lejr. Hvor der før lå et gartneri, ligger nu asfalt og store haller, hvor elementer til Danmarks tredjestørste bro er ved at blive støbt. Ude på arealet arbejder mere end 150 mand på at bygge fundamentet til broens højeste pylon på 100 meter. Fundamentet alene vejer 12.100 ton. Det er så stort, at projektchef Niels Gottlieb kommer til at smile begejstret over hele femøren, mens han fortæller om de størrelsesforhold, han de seneste otte år har jongleret med.

»Jeg er selv fascineret af teknikken og størrelsen på de elementer, vi bakser rundt med, men mit fokus er, at broen har en kvalitet, så den kan holde i 120 år,« siger han om det projekt, han har stået i spidsen for, siden det i 2013 blev en kendsgerning, at den gamle Storstrømsbro, der forbinder Sjælland – via Masnedø – med Falster, har nået sin udløbsdato og skal på pension. Til at erstatte den bygger Vejdirektoratet en fire kilometer lang tog- og bilbro, der med et blødt sving på midten er designet til, at elektrificerede tog kan drøne over med 200 km/t uden at forsinke trafikken fra den kommende Femern-forbindelse.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.