Stor BCG-undersøgelse bekræfter: Fleksibelt arbejdsliv efterspørges

hjemmearbejde, work life balance,
Illustration: Bigstock. Se større version
Kloge hoveder over hele kloden foretrækker en hybrid mellem hjemmearbejde og fysisk fremmøde, viser en ny undersøgelse. Arbejdsgiverne skal ruste sig strategisk til opgaven med at skabe et mere fleksibelt arbejdsliv, lyder det fra Boston Consulting Group, der står bag undersøgelsen.
24. maj 2021 kl. 09:29
errorÆldre end 30 dage

De færreste tror vel efterhånden på, at alt bliver, som det plejer, når samfundet åbner igen – og spørger man medarbejderne, så viser det sig, at de også drømmer om et arbejdsliv, der adskiller sig fra tiden før nedlukningen.

De lever med andre ord fint med nogle coronaens positive bivirkninger.

Det fremgår af en undersøgelse som Boston Consulting Group (BCG) har foretaget blandt godt 200.000 personer i 190 lande, heraf 9.000 i Danmark. De adspurgte er alle såkaldte talenter, dvs. hovedsageligt personer med en lang eller mellemlang uddannelse.

Af undersøgelsen fremgår det, at mens 30 procent af de danske deltagere før coronapandemien havde et job, hvor de kombinerede hjemmearbejde og fremmøde, så steg det tal til 43 procent under coronapandemien. Men måske mere interessant, så angiver 73 procent af de adspurgte, at de ønsker denne kombinationsmodel fremover.

Læs også: Sådan sikrer du trivslen ved medarbejdernes tilbagekomst

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.