Stoleleg i MAN kræver ekstra god tid til forandringsledelse

MAN_Fremtidens_arbejdsplads
Fremtidens arbejdsplads er MAN Energy Solutions strategi for en mere moderne og fleksibel arbejdsplads, hvor flere arbejder hjemme for til gengæld at komme ind på kontoret for at samarbejde og generere idéer. Illustration: Jeppe Carlsen. Se større version
MAN Energy Solutions plan om at blive en mere fleksibel og moderne arbejdsplads er på et stadie, hvor det kræver en stor portion forandringsledelse at få de sidste kontorer bygget om til fleksible hybrider.
Løsninger20. december 2021 kl. 09:23
errorÆldre end 30 dage

For godt et år siden meldte MAN Energy Solutions ud, at man ovenpå erfaringer under corona-pandemien ville skære 30 procent af de faste kontorpladser væk for at give mere plads til fleksibilitet og samarbejde gennem strategien Fremtidens arbejdsplads. 

Da Tech Management var på besøg i juni, var kontorerne blevet bygget om for 250 af de 1.400 medarbejdere med arbejdsopgaver, der gør det muligt at benytte den nye hjemmearbejdsordning. 

I dag – et halvt år efter – er billedet nogenlunde status quo, fortæller chefstrateg Anders Kryger. For det har vist sig, at det ikke er så nemt at fjerne folks sædvanlige borde med nips, kaffekopper og familieportrætter.

»Som det kunne forventes, er det ikke sådan lige at ændre en kontorindretning, medarbejdere og ledere har været vant til over mange år. Derfor tager tidsplanen også højde for ledelses- og forandringsarbejdet som er nødvendigt,« siger han.

Flere arbejder reelt hjemme

På baggrund af surveyen i 2020 blev medarbejderne inddelt i fire kategorier: residents, collaborators, connectors og rovers (se forklaring i faktaboks), der hver især har mere eller mindre brug for at arbejde på det fysiske kontor. Det var primært lederne i virksomheden, der svarede på surveyen, og det viste sig tydeligt, at medarbejderne ønskede at fortsætte med mere hjemmearbejde.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.