Stensved Formværktøj har fået ro på bagsmækken ved at samle data

Stensved Formværktøj
Den 17-mand store produktionsvirksomhed, Stensved Formværktøj, har gennemgået en transformation ved at digitalisere og dermed dokumentere hele processen. Illustration: Stensved Formværktøj.
Flere års digitaliseringsproces har givet ro, indblik, bedre kundekommunikation og flere kunder i Stensved Formværktøj, der leverer støbeforme til sprøjteplastindustrien.
Løsninger24. januar kl. 16:52
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Med kunder som Novo Nordisk, Coloplast, Ambu og Codan nytter det ikke noget, at medarbejderne i produktionen skriver ordrer ned på papir og ikke kan dokumentere alt. Derfor gik Stensved Formværktøj på Sydsjælland i gang med en større digitalisering tilbage i 2015, som virksomheden satdig ikke er helt færdig med. 

»Det har løftet os meget på leveringstider og på troværdighed i det, vi laver, fordi det er nemmere at tale med kunderne, når man har styr på sine ting,« fortæller medejer og direktør Morten Gregersen, der også kan glæde sig over flere kunder og interesse fra udlandet som affødt effekt af at have fået styr på master data.

Inden da havde virksomheden haft en enkelt medarbejder ansat, der selv byggede videre på systemet Access. Men da han stoppede, var der ingen, der ville eller kunne røre ved det. 

Data i ‘opslagsværk’

Virksomheden havde flere systemer i kikkerten og endte med Microsoft Dynamics NAV og har suppleret med Naveksa Shopfloor til ordrer, fremstilling og planlægning.

»Passede det til os? Nej, men det kunne det komme til,« lyder det pragmatisk fra Morten Gregersen om systemet, der har samlet alle data ét sted, så alle kan tilgå de samme data.

Samtidigt havde virksomheden ambitioner om at blive ISO9001-certificeret. 

»ISO-certificeringen har givet meget mere kontrol af, hvad der er godt og skidt i huset – hvor meget spild, vi har, hvad lovgivning foreskriver osv.,« siger han.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger