Statens It forvandler humanister til it-specialister

7. oktober kl. 05:001
Statens It
Gennem et forløb på 24 måneder får deltagerne basisviden inden for it-drift og kommer på kurser i f.eks. Microsoft, Python og opsætning af netværk. Illustration: Rasmus Meisler.
Hos Statens It kan man ikke lokke med skyhøje lønninger i den hårde kamp om de eftertragtede it-profiler, og det tvinger styrelsen til at være kreativ.
Artiklen er ældre end 30 dage

I en af Ballerups største erhvervsparker, i smørhullet af, hvad der ofte omtales som det danske svar på Silicon Valley, ligger Statens It.

DTU bor i baghaven, og rundt om residerer nogle af Danmarks største techvirksomheder med over 5.000 arbejdspladser inden for it og teknologi.

Virksomheder med hvem den offentlige it-­virksomhed, der har cirka 550 medarbejdere, kæmper om de præcis samme eftertragtede it-profiler.

Få fuld adgang til Tech Management

Tech Management er Teknologiens Mediehus’ ledelsesmedie, der klæder dig på til stærk ledelse i den teknologiske transformation.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til Tech Management. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. oktober kl. 22:17

Det er selvfølgelig muligt at opkvalificere medarbejdere, især til de mere rutineprægede drifts- og supportopgaver.

Men Statens IT mangler i den grad kompetente fagfolk, som kan lave gennemtænkte strukturer og tage de rigtige beslutninger. Det kræver både et teoretisk fundament og en solid erhvervserfaring.

Det får man ikke ved at blive sidemandsoplært af en anden autodidakt amatør.

Det er et stort problem, at Statens IT ikke har tilstrækkelige kompetente medarbejdere. En del skyldes den lave løn, men det er endnu mere afskækkende at arbejde under en udygtig og politisk styret ledelse, som ikke lytter til fagkundskaben - og som hellere benægter problemer offentligt end fokuserer på at løse dem.

Kære Statens IT, Skat, Rigspolitiet. Digitaliseringsstyrelsen, Rejsekortet m.fl.: Hver gang I forsøger at bortforklare en åbenlys fejl, sender I et klart signal om at kompetente folk skal søge arbejde et andet sted!