SMV'er sætter flere penge af til nye teknologier

Foto : Nanna Skytte

SMV'er sætter flere penge af til nye teknologier

Cloud-teknologi, kunstig intelligens og big data ser ud til at få en stadig større plads på investeringsbudgetterne for 2020 i de små og mellemstore virksomheder. 

Det viser en rundspørge, som Ingeniørforeningen, IDA har gennemført blandt de af foreningens medlemmer, der er virksomhedsledere.

De 100 ledere, der har deltaget i rundspørgen, har taget stilling til, hvorvidt forskellige teknologier er på deres investeringsbudget i 2020. Generelt viser billedet, at de såkaldte ”Industri 4.0-teknologier” har fået stadig bedre fodfæste blandt virksomhederne de seneste to år.

Kun 21 procent af virksomhederne har ikke investeret i nogle af Industri 4.0 teknologierne, mens 45 procent har investeret i 2-5 teknologier.

IoT er højdespringer

En særlig højdespringer i årets rundspørge er Internet of Things-teknologi (IoT). Hvor 22 procent har investeret i IoT-teknologi de seneste to år, svarer næsten dobbelt så mange (40 procent), at de vil investere i IoT i 2020.

Forventningerne til IoT vækker genklang hos Rune Domsten, der er IDAs ekspert i IoT-teknologi ifølge en pressemeddelelse fra IDA. 

”Vi ser mere og mere, at de mange anvendelsesmuligheder der er blevet stillet i udsigt med IoT, nu er ved at blive realiseret i virksomhederne og i den offentlige sektor, ligesom vi ser stadig flere pilotprojekter og efterfølgende konkrete anvendelser med IoT,” siger Rune Domsten.

Nye teknologier bruges til at løfte grøn omstilling

Han påpeger, at brugen af IoT finder sted inden for et meget bredt felt af virksomheder inden for såvel produktion som service.

”En stor del af IoT-anvendelserne relaterer sig til klimaovervågning og energioptimering i eksempelvis bygninger, men også fjernaflæsning af alle former for målere er en hyppig anvendelse af IoT,” tilføjer Rune Domsten.

Udover de teknologirettede spørgsmål, er virksomhedslederne også blevet spurgt til forventningerne generelt til 2020, og her venter flertallet vækst og flere ansatte. Men de peger også på, at den største barriere for at realisere vækst- og udviklingspotentialerne er muligheden for at rekruttere og fastholde kvalificerede tekniske og naturvidenskabelige medarbejdere.

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement og få løbende perspektiv og viden leveret direkte til din indbakke.

Vil du prøve Tech Management?

Som tak for din interesse får du muligheden for et forlænget prøveabonnement på Tech Management på 30 dage. 

Sæt gang i din prøve ved at klikke her

Seneste nyt