SMVdanmark: Hver femte virksomhed vil fyre ved lønpakkes udløb
Mia Amalie Holstein, cheføkonomi og afdelingsleder i SMVdanmark

Foto : SMVdanmark

SMVdanmark: Hver femte virksomhed vil fyre ved lønpakkes udløb

20 pct. af de danske SMV'er er klar til at sige farvel til medarbejdere, når redningspakkerne med lønkompensation udløber i begyndelsen af juli. SMVdanmark, der står bag undersøgelsen, håber på en gradvis udfasning.

SMV'erne, der har benyttet sig af lønkompensationspakkerne, kan ikke fastholde alle medarbejdere, når pakkerne udløber. 

Det viser en ny undersøgelse, som SMVdanmark har fået foretaget blandt knap 700 af sine medlemmer. 

Hver femte af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de forventer at skulle afskedige medarbejdere, når lønkompensationsordningen udløber 8. juli. Knap 60 pct. af virksomhederne i undersøgelsen har haft et omsætningstab i forbindelse med krisen på i gennemsnit 30 pct. 

Ikke mindst udsigten til afskedigelser er bekymrende, mener SMVdanmark, som i stedet foreslår, at ordningen ikke ophører fra den ene dag til den anden. 

”Vi skal udfase hjælpepakkerne på en begavet måde, der ikke medfører en mavepuster på alle de virksomheder, der lige nu er afhængige af dem,” siger cheføkonom i SMVdanmark, Mia Amalie Holstein i en pressemeddelelse.

Læs hele undersøgelsen fra SMVdanmark her

SMVdanmark vurderer, at en gradvis overgang vil blive roligere for hele samfundet. 

”Hvis vi udfaser gradvist og samtidig øger fleksibiliteten i ordningen ved bl.a. at tillade afskedigelser, mens medarbejderne er på lønkompensation, kan vi minimere omkostninger for både virksomheder og samfund. Derudover bliver vi nødt til at håndtere hjælp til sæsonvirksomhederne, hvis ikke vi ønsker at se massefyringer i f.eks. turismebranchen, når højsæsonen er ovre og tage hånd om de ordreproducerende virksomheder, som først mærker slaget af coronakrisen om lidt.”

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement og få løbende perspektiv og viden leveret direkte til din indbakke.

Seneste nyt