Skibsmotorer sender data hvert sekund: Analyse sparer på brændstof og vedligehold

Foto TU artikel
Illustration: Høegh Autoliners.
To bilfærger fra rederiet Høegh Autoliners skal teste digital styring og motoroptimering i realtid via cloudløsning.
Tech fokus8. oktober 2020 kl. 14:14
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den tyske skipsmotorproducent MAN Energy Solutions har valgt det norske firma Kongsberg Digital og Vessel Insigt til at udtrække så meget data som muligt fra motorerne og bruge det på en fornuftig måde.

Hver for sig har MAN Energy Solutions og Kongsberg Digital arbejdet med digitalisering. MAN har sit Prime Serve Assist, der samler data ind fra alle deres store totaktsmotorer, mens Kongsberg Digital i 2019 lancerede Vessel Insigt. Nu har begge parter indset, at de kan sætte fart på digitaliseringen gennem et samarbejde.

To af rederiet Høegh Autoliners bilfærger har Kongsberg Maritime-systemer og store MAN-motorer om bord. De er først til at nyde godt af det nye partnerskab.

En grænseflade

MAN Prime Serve Assist er udviklet til at optimere drift af motorerne og til at overvåge vedligeholdsbehov. Med fælles datainfrastruktur og grænseflade kan Høegh Autoliners og andre kunder slippe for at forholde sig til forskellige leverandører med hver deres proprietære løsninger, som ikke snakker sammen med andet udstyr om bord.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger