Simple brugeroplevelser presser sig på i den amerikanske industri

Automation
Illustration: MI Grafik.
Det bliver nemmere at udvikle og betjene industriel automation. Amerikanere flytter it-systemer fra kontoret ud i produktionen.
2. marts 2020 kl. 13:46
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Meget af det udstyr og de maskiner, der bruges i fremstillingsindustrien, har efterhånden en del år på bagen. Men der er også sket forandringer: Det er blevet markant nemmere og mere simpelt at betjene de automationssystemer, der sørger for, at ventilerne åbner og lukker, at transportbåndene kører i det rigtige tempo, og at robotarmene fanger hvad de skal.

Det er også det indtryk, man efterlades med efter to dage i Chicago, hvor virksomheden Rockwell Automation hvert år samler tusindvis af automationsfolk fra hele verden.

Der er en grund til, at mange af de nye simple brugergrænseflader kommer med et ‘Made in the USA’-skilt. For mens Europa er kendt som verdens bedste maskinbyggere, er amerikanerne længere fremme, når det handler om software-udvikling. Ingeniøren har derfor set nærmere på de trends, der dominerer den amerikanske automationsindustri netop nu.

Simulation i digitale tvillinger

De fleste har nok hørt om begrebet ‘en digital tvilling’ – en virtuel dublet af en fysisk maskine, robot eller proces. Begrebet har eksisteret i efterhånden en del år, men at implementere det har tidligere krævet ret omfattende kompetencer med at håndtere 3D-simuleringer og CAD-filer.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger