Simpelt ledelsesgreb fjernede frygten for automatisering hos Kamstrup

Foto : Kamstrup

Simpelt ledelsesgreb fjernede frygten for automatisering hos Kamstrup

Der skulle en forholdsvis enkel ledelsesmanøvre til for at fjerne bekymringerne hos medarbejderne i Kamstrup, da den jyske virksomhed begyndte at automatisere massivt for tre år siden.
For tre år siden åbnede Kamstrup en ny fabrik med produktion af måleudstyr til vand. Den jyske virksomhed, der producerer løsninger til vand- og energimåling, stod i en ny situation, fordi fabrikken ikke bare var ny, men også var mere automatiseret end nogensinde før i selskabets historie. 
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Vil du også gerne være en teknologisk frontløber? Så er Tech Management noget for dig. Lær af de bedste cases, få state of the art-værktøjer og lad dig inspirere af de førende digitale tænkere.

Tech Management er mediet, der tager den teknologiske og digitale udvikling seriøst, skærer igennem hypen og ser på den konkrete anvendelse i virksomheder og organisationer.

Alt hos os handler om, HVORDAN nye teknologier kan nære innovation, skabe nye forretningsmodeller og munde ud i bæredygtig vækst. Kom med ombord og få adgang til en konstant opdateret samling af unik viden.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til [email protected]

Teknologi i Kamstrup
  • Kamstrup leverer avancerede måleløsninger til vand- og energisektoren
  • 1500 ansatte, heraf omkring 300 produktionsmedarbejdere fordelt på fire fabrikker
  • På alle fire fabrikker er der opgaver, der bliver varetaget af robotter
  • Nogle robotter er kollaborative robotter, der arbejder sammen med mennesker. Nogle robotter er selkørende robotter, som er fuldautomatiserede, men stadig kræver betjening af mennesker i et vist omfang
  • En tredjedel af de ansatte produktionsmedarbejdere har fået efteruddannelse og er blevet opkvalificeret fra ufaglærte til faglærte ansatte 
  • Målet er at alle produktionsmedarbejdere skal uddannes til fagliærte medarbejdere
  • Alle produktionsmedarbejdere er dagligt i berøring med robotter