Simpelt ledelsesgreb fjernede frygten for automatisering hos Kamstrup

Foto : Kamstrup

Simpelt ledelsesgreb fjernede frygten for automatisering hos Kamstrup

Der skulle en forholdsvis enkel ledelsesmanøvre til for at fjerne bekymringerne hos medarbejderne i Kamstrup, da den jyske virksomhed begyndte at automatisere massivt for tre år siden.
For tre år siden åbnede Kamstrup en ny fabrik med produktion af måleudstyr til vand. Den jyske virksomhed, der producerer løsninger til vand- og energimåling, stod i en ny situation, fordi fabrikken ikke bare var ny, men også var mere automatiseret end nogensinde før i selskabets historie. 
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Få inspiration til at lede digitale omstillinger i din virksomhed. Tech Management giver dig hver uge gode råd og konkrete virksomhedscases på såvel teknologiske frontløbere som nybegyndere og alle indimellem, så du får inspiration og konkrete ideer til at udvikle din forretning. Tech Management er mediet til ledere og beslutningstagere. Vi tager den teknologiske og digitale udvikling seriøst, skærer igennem hypen og ser på, hvad digitalisering betyder for hverdag, drift og bundlinje i virksomhederne. Vi fortæller om, HVORDAN ny teknologi og digitalisering spiller sammen med og bliver til ny forretning, nye ideer og ny vækst. Vi samler spændende dansk og international viden til dig og opdaterer dig på tendenser.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til techmanagement@ing.dk

Teknologi i Kamstrup
  • Kamstrup leverer avancerede måleløsninger til vand- og energisektoren
  • 1500 ansatte, heraf omkring 300 produktionsmedarbejdere fordelt på fire fabrikker
  • På alle fire fabrikker er der opgaver, der bliver varetaget af robotter
  • Nogle robotter er kollaborative robotter, der arbejder sammen med mennesker. Nogle robotter er selkørende robotter, som er fuldautomatiserede, men stadig kræver betjening af mennesker i et vist omfang
  • En tredjedel af de ansatte produktionsmedarbejdere har fået efteruddannelse og er blevet opkvalificeret fra ufaglærte til faglærte ansatte 
  • Målet er at alle produktionsmedarbejdere skal uddannes til fagliærte medarbejdere
  • Alle produktionsmedarbejdere er dagligt i berøring med robotter

Seneste nyt