Siemens Gamesa er klar til at droppe danske ingeniørkandidater

30. marts kl. 16:257
Christina Egelund
Christina Egelund (M), uddannelses- og forskningsminister, er i øjeblikket modtager af en række breve fra både politikere og dansk erhvervsliv, der opponerer mod regeringens planer om at forkorte de danske kandidatuddannelser. Illustration: Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Hvis regeringens planer om etårige kandidatuddannelser rammer ingeniørerne, vil Siemens Gamesa gå uden om de kandidater.
Artiklen er ældre end 30 dage

Modstanden mod etårige kandidatuddannelser tager til i styrke. Nu melder vindmølleproducenten Siemens Gamesa direkte ud, at de ikke ønsker at ansætte danske ingeniører, der har en etårig kandidatuddannelse.

Det oplyser Aidan Cronin, Head of Government Affairs Nordics i Siemens Gamesa, til Ingeniøren.

»Vi vil kigge mere til udlandet. Både i forhold til at udvide mere i andre EU-lande, men også i forhold til at ansætte udlændinge i Danmark, hvis vi får mindre kvalitet på de danske uddannelser,« siger han.

Læs hele artiklen

Tech Management er Teknologiens Mediehus’ ledelsesmedie, der klæder dig på til stærk ledelse i den teknologiske transformation.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
5. april kl. 12:25

Hele denne problematik handler ikke kun om de tekniske uddannelser. Alle indvendingerne kan også anvendes på humaniora.

6
3. april kl. 07:35

Nu har Siemens i årevis haft rekrutterings problemer, så det er en noget mystisk udmelding at komme med. De har vist lige noget med det interne arbejdsmiljø de skal have klaret først.

Er selv akademi-ingeniør årgang 1992, arbejdede i 3,5 år hvorefter jeg returnerede til AAU og blev Civilingeniør (Master of Science) i 1997. Af de sidste 2 år var 7 semester et opsamlingssemester og 10 semester skrev jeg afgangsprojekt, og jeg kan da sagtens se de sidste 2 år blive slået sammen til 1 år og at der kom en kompetent ingeniør ud af det, nok især hvis man kommer direkte fra 6 semester, det var fint med en opsamling når man kom tilbage igen efter nogle år med arbejde. Drop afgangsprojektet helt og koncentrer kurserne fra 7. semester sammen med dem fra 8-9, så skulle vi være kørende. Om det så skal hedde Civilingeniør er måske noget andet, men det skulle gerne være lidt mere end en flidspræmie for at gå mange år i skole.

Jeg synes Ingeniøren skulle holde sig for gode til at køre den her form for kampagne journalistik, især på lederplads, der er andet i livet end clicks.

5
3. april kl. 02:24

3,5 år - diplomingeniør- ok hvis du har praktisk erfaring i forvejen

5 år - civilingeniør

4,25 år - amatøringeniør

Jeg kan dog ikke forestille mig hvem som vil vælge at spare 0,75 år på sin uddannelse og få noget som ikke er internationalt anerkendt

4
2. april kl. 23:19

Ingeniør / tekniker "Så I mener ikke, at man er ingeniør, hvis man læser fire år? »Nej, det er et helt andet forløb...."

Så har Siemens Gamesa ikke nogen Diplomingeniører ansat? Eller kalder de dem teknikere? Jeg har set Siemens Gamesa søge ingeniører som ikke nødvendigvis var civilingeniører med 5 års studie. Det er som om at praktisk erfaring overhovedet ikke indgår i kvalifikationer. Ved Aidan Cronin overhovedet hvad han taler om?

1
2. april kl. 20:55

Så I mener ikke, at man er ingeniør, hvis man læser fire år?

»Nej, det er et helt andet forløb.

Kun en person, som ikke er uddannet ingeniør, kunne finde på at sige sådan noget.

2
2. april kl. 21:41

Hmm, jeg har ikke hørt noget om, at man ville forkorte STEM-kandidaterne; men der er jo også diplom-ingeniører.