SENESTE MAGASIN: Kan alle problemer løses med teknologi?

TM_magasin_nov2020
Illustration: Nanna Skytte. Se større version
Mens data er med til at skabe fordomme på en platform som Twitter eller i sundhedssystemet, er teknologi en del af løsningen på eksempelvis klimaforandringerne. I vores nye magasin dykker vi ned i nogle af de områder, hvor teknologi lige nu spiller en væsentlig rolle.
12. november 2020 kl. 10:54
errorÆldre end 30 dage

Spørger man adm. direktør i FLSmidth Thomas Schulz, er svaret ja, teknologi kan løse alle problemer. Derfor er teknologiudvikling også virksomhedens vej til grøn omstilling. Den globale leverandør af udstyr til cement- og mineindustrien har en mission om at kunne tilbyde sine kunder emissionsfri teknologi i 2030, men vil ikke presse teknologien ned i halsen på sine kunder, for det er der ifølge Thomas Schulz ingen forretning i. 

Til gengæld får brugere af det sociale medie Twitter proppet fordomme ned i mobiltelefonerne, når deres billedalgoritmer bygger på fordomme, der skærer Obama eller kvinder fra. Den skævvridning arbejder danske forskere med at rette op på, mens direktør i Microsoft, Nana Bule, ligeledes arbejder på at fjerne bias fra virksomhedens software-produkter. Vi har talt med hende om diversitet og om hendes vej til toppen i en mandsdomineret verden.

Lige nu er store dele af det globale erhvervsliv lukket ned på grund af covid-19. Det giver grobund for, at nye og halvnye teknologier kan vokse frem i lyset. Vi arbejder hjemme som aldrig før, og selv et fireårigt barn har vel efterhånden hørt om Teams og de fordele, der er dukket op, fordi man ikke længere behøver at bruge en masse transporttid eller penge på forretningsrejser. Behovet for at være tilstede sammen eksisterer dog stadig, og der er extended reality ved at modnes som en løsning til netop at mødes i et virtuelt rum eller klare oplæring og vedligehold på langdistancen.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.