Sådan tog Danmarks digitaliseringsmester anno 2019 teknologiske syvmileskridt

Foto : Emil Hornstrup Jakobsen

Sådan tog Danmarks digitaliseringsmester anno 2019 teknologiske syvmileskridt

Hovmand vandt tidligere på året Digitaliseringsprisen 2019. Men hvordan blev Hovmand digital frontløber? CEO og ejer Søren Hovmand fortæller i fire små fortællinger om, hvordan han vil tidoble omsætningen i 2030, hvordan eksperiment efter eksperiment banede vejen, og hvorfra han henter sin inspiration.
Kom endnu tættere på Hovmand A/S store digitaliseringsprojekt, som vi tidligere har skrevet om i artiklen Digitalt salgsværktøj løftede Hovmand ud af vækstkvaler. CEO og ejer Søren Hovmand dykker i fire nye delhistorier ned i, hvordan virksomheden greb digitaliseringsprocessen an:
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Vil du også gerne være en teknologisk frontløber? Så er Tech Management noget for dig. Lær af de bedste cases, få state of the art-værktøjer og lad dig inspirere af de førende digitale tænkere.

Tech Management er mediet, der tager den teknologiske og digitale udvikling seriøst, skærer igennem hypen og ser på den konkrete anvendelse i virksomheder og organisationer.

Alt hos os handler om, HVORDAN nye teknologier kan nære innovation, skabe nye forretningsmodeller og munde ud i bæredygtig vækst. Kom med ombord og få adgang til en konstant opdateret samling af unik viden.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til [email protected]

Tidslinje: Fra lille agentur til løftevognskæmpe

1972: Bibi og Hans Christian Hovmands stifter virksomheden i et hønsehus. De får bl.a. et agentur på sækkevogne fra Tyskland. Forretningen vokser og får mange forgreninger.

1995: Løftevogne, der er kernen i Hovmands forretning, introduceres for første gang.

1999: Sønnen Søren Hovmand overtager ledelsen. Med en baggrund som civilingeniør og en HD fra CBS begynder han at finde ét fokus, løftevogne, selv de  kun udgør 200.000 kr. af en omsætning på 8,5 mio. kr.,

2007: Alt imens løftevogne fylder mere og mere, køber  Søren Hovmand familievirksomheden.

2011: Oprydningen er slut. Nu kommer der fuldt fokus på løftevogne. Produktionen outsources til underleverandører i området, mens faciliteterne i Sorø nu bruges til samling og montage.

2014: Hovmand GmbH etableres i München med egen direktion og marketingafdeling. Søren Hovmand flytter selv til München for  at vække den tyske forretning til live.

2014: De første tanker om at skabe et virtuelt salgsrum formuleres

2016: En milepæl er nået. Hovmand er nu globalt den største leverandør af løftevogne.

2019: I marts lancerer Hovmand sin digitale løsning, der nu kan downloades fra Apple’s App Store.

Seneste nyt