Sådan forankrer du cybersikkerhed i toppen af organisationen

It-sikkerhed
Illustration: Bigstock. Se større version
Cybersikkerhed er et ledelsesanliggende og skal forankres øverst i virksomheden for at fungere. Derfor får du her Bestyrelsesforeningens seks anbefalinger til bestyrelser og direktioner, der vil styrke sikkerhedskompetencerne i virksomheden.
Guide16. december 2021 kl. 09:01
errorÆldre end 30 dage

Digitalisering spreder sig til alle handlinger og processer, og i kølvandet er cybersikkerhed blevet en af danske virksomheders største udfordringer. For hvis sikkerheden kompromitteres, virker teknologien ikke, og hvis teknologien ikke virker, bryder forretningen sammen.

Sådan ridser CTO og partner i cybersikkerhedsfirmaet Dubex Jacob Herbst risikoen op. 

»Vi kan ikke fjerne risikoen, men den kan begrænses,« siger han og uddyber, at man er nødt til at designe værktøjer og tekniske løsninger, der understøtter det niveau af sikkerhed, man har behov for, og sørge for at have løbende overvågning og vedligehold af de tekniske løsninger. 

»Sikkerhed kan ikke købes som et produkt. Det er noget, der kommer løbende, når man har sin ledelse med i det og har nogle procedurer, der har ledelsesopbakning,« understreger Jacob Herbst, der har deltaget i udarbejdelsen af Bestyrelsesforeningens nedenstående anbefalinger til styrkelse af cyberkompetencer i bestyrelser og direktioner i særligt SMV’er. Vi har bedt ham kommentere de seks anbefalinger:

1. Risikovurdering og sårbarheder

Bestyrelsen bør mindst to gange om året modtage og forholde sig til en opdateret risikovurdering på cyberområdet baseret på virksomhedens vigtigste værdier, teknologilandskab, primære sårbarheder, sandsynlige trusler, mulige tab ved angreb og anbefaling til (yderligere) investering.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.