Ribe-virksomhed fik afgørende hjælp af praktikant til grøn omstilling

Gitte Kirkegaard
Illustration: Logitrans.
Hos Logitrans var det en praktikant, som for alvor kickstartede den grønne omstilling, og selskabet er i dag med i en række offentlige bæredygtighedsprojekter, som skal skubbe yderligere til processen.
21. marts kl. 14:00
errorÆldre end 30 dage

Den sydvestjyske virksomhed Logitrans har mere end 80 års historie bag sig, men det var ansættelsen af en universitetsstuderende i en praktikantstilling, der for alvor fik skudt den grønne omstilling i gang hos virksomheden.

Det fortæller Gitte Kirkegaard, der overtog posten som adm. direktør fra sin far i 2015, og er tredje generation i den familieejede produktionsvirksomhed, som blandt andet laver palleløftere.

»Vi har altid prøvet at gøre, hvad vi kunne for at være miljøvenlige, så det er ikke sådan, at det falder os unaturligt, men nu har der i seneste år været så meget fokus på det, at vi besluttede os for at tage imod en praktikant, som kunne hjælpe os med at se på, hvordan vi kunne arbejde med verdensmålene i vores virksomhed,« siger hun.  

Samme praktikant, der har studeret miljø- og ressource management, blev efterfølgende ansat til at varetage den grønne omstilling som såkaldt QHSE-koordinator. I ledelsen var oplevelsen nemlig ret hurtigt, at lige så snart, der ikke var nogen, som sad og havde fokus på området, faldt det lidt i baggrunden.

Som sin første opgave skaffede QHSE-koordinatoren Logitrans en miljøcertificering, som virksomheden sådan set allerede var kvalificeret til, men ikke havde fået anskaffet sig, og nu er hun blevet tovholder på en række miljøinitiativer og -projekter.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger