Regeringen halter efter nye it-sikkerhedskrav: Kan ende i kaos for erhvervslivet

Plus2. marts 2023 kl. 10:552
Forsvarsministeriet
Forsvarsministeriet er bagud med implementeringen af NIS2 i Danmark, peger flere eksperter på. Illustration: sfe-co2 / Bigstock photo.
Det bekymrer professorer og erhvervsorganisationer, når Regeringen ikke lige nu ikke kan give en melding på, hvor langt man er med den danske implementering af NIS2. Mange virksomheder venter på en endelig melding om, hvem reglerne skal gælde for.
Artiklen er ældre end 30 dage

De kommende 19 måneder ligger der en stor it-sikkerhedsopgave hos erhvervslivet. I efteråret 2024 træder NIS2-reglerne i kraft i Danmark, og derefter vanker der store bøder til de virksomheder, der ikke lever op til kravene.

Flere er dog tilbageholdende med at gå i gang, lyder det fra flere erhvervsorganisationer. Selvom EUs lovtekst beskriver, hvilke 18 sektorer reglerne gælder for, kan man ikke oversætte det direkte til en dansk kontekst.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du få en forlænget prøveperiode med et erhvervsabonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
2
25. februar 2023 kl. 16:03
Da det jo også er landets…

Da det jo også er landets sikkerhed, det drejer sig om, kan det vel også være en form for landsforræderi ikke at gør det fornødne her?

FM er ikke de eneste, der er lidt sent ude på dette område. Det kan få alvorlige føljer for erhvervslivet, at man har lurepasset.

Situationen kan ikke klares med det sædvanlige juristeri, her skal fart på. Ellers ender det med lovsjusk og recession.

1
24. februar 2023 kl. 07:05
"»Forsvarsministeriet er i…

"»Forsvarsministeriet er i dialog med relevante myndigheder med henblik på stillingtagen til fordelingen af roller og ansvar mellem myndigheder inden for rammen af direktivet. Forsvarsministeriet har desuden fokus på i implementeringsperioden at inddrage relevante interessenter, herunder bl.a. erhvervslivets interesseorganisationer. Forsvarsministeriet arbejder ligeledes for en implementeringsproces, som i videst muligt omfang vil imødekomme erhvervslivets behov for på et tidligt tidspunkt at få kendskab til indholdet af den kommende regulering på området,«"

Det lyder som om, det ikke er topprioritet - og som om, der allerede er gået GDPR-forløb i det. Forhal, forhal, forhal...

Da det jo også er landets sikkerhed, det drejer sig om, kan det vel også være en form for landsforræderi ikke at gør det fornødne her?