Regeringen giver hjælp til corona-ramt erhvervsliv
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) står sammen med finansminister Nicolai Wammen (S) og skatteminister Morten Bødskov (S) bag den nye hjælpepakke til virksomhederne, der er ramt af coronavirussens effekter.

Foto : Keld Navntoft

Regeringen giver hjælp til corona-ramt erhvervsliv

Regeringen sætter tre initiativer i gang for at hjælpe virksomheder, der er påvirket af den omfattende corona-virus.

Tre initiativer træder omgående i kraft fra regeringens side for at komme de virksomheder til undsætning, der i øjeblikket er ramt af corona-virussens effekter på medarbejdere og kunder. 

De tre handlingspunkter blev offentliggjort 10. marts om eftermiddagen, hvor erhvervsminister Simon Kollerup (S), finansminister Nicolai Wammen (S) og skatteminister Morten Bødskov (S) holdt pressemøde. 

Få information om coronavirus og tips til at håndtere det i din virksomhed her

De tre initiativer består i: 

  • Kompensation til arrangører, der i marts måned har aflyst eller udskudt arrangementer med +1.000 deltagere og arrangementer på under 1.000 deltagere, som er målrettet særlige COVID-19-risikogrupper, f.eks. ældre eller helbredsmæssigt sårbare
  • Ny hastelovgivning, som understøtter virksomhedernes likviditet ved midlertidigt at udskyde betalingsfristerne for moms, AM-bidrag og A-skat.
  • Regeringen og erhvervslivets corona-enhed, der sammen med erhvervslivet skal drøfte målrettede og konkrete forslag til midlertidige tiltag, der kan afhjælpe aktuelle udfordringer for i første omgang transporterhvervene samt turisme og oplevelsesøkonomi.

»Danske virksomheder og lønmodtagere løfter i fællesskab med regeringen et stort ansvar for at inddæmme og forsinke corona-smitten og dermed beskytte dansk økonomi. Nu er regeringen klar med helt kontant støtte til vores erhvervsliv og dermed danske arbejdspladser. Det handler om at beholde penge i virksomhederne, så regningerne i disse uger fortsat kan betales i den enkelte virksomhed,« udtaler erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse. 

Regeringen har også offentliggjort et faktaark, der beskriver, hvordan kompensation til arrangører af arrangementer med mere end 1.000 deltagere, kan udmøntes. Find det her. 

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement og få løbende perspektiv og viden leveret direkte til din indbakke.

Seneste nyt