Rapport: Cybersikkerhed er underprioriteret i danske virksomheder

Cyber Security
Illustration: blackboard / BigStock. Se større version
En ny rapport fra IT-Universitet og Syddansk Universitet viser, at danske virksomheder vurderer cybersikkerhed som vigtigt, men prioriterer området lavt. Forskerne bag rapporten mener, at manglende viden hos topledere er en del af forklaringen.
Rapport14. januar 2021 kl. 12:29
errorÆldre end 30 dage

Rapporten Assessment on the Status of CyberSecurity in Denmark (ASCD) kortlægger danske virksomheders praksis inden for cybersikkerhed og privacy, og er baseret på spørgeundersøgelser og interviews blandt ledere, udviklere, sikkerhedseksperter og andre medarbejdere i små og store virksomheder.

Rapporten afslører, at cybersikkerheden er et underprioriteret område i de danske virksomheder.

Næsten 50 procent af de ansvarlige for it-sikkerhed svarer eksempelvis, at sikkerhedsprocedurer ikke altid overholdes, og blandt SMV'er har blot 26 procent et budget dedikeret til cybersikkerhed. Blandt de store virksomheder gælder det 68 procent.

Ledelsen mangler indsigt 

En hovedudfordring er manglende indsigt på ledelsesniveau. På den ene side anerkedner lederne truslen fra cyberangreb, men omvendt prioriteres området ikke højt nok. 

»Cyberangreb risikerer jo netop at skade kerneforretningen. Derfor er det vigtigt, at topledelsen uddannes i cybersikkerhed fra et forretningsmæssigt perspektiv, så de forstår de forretningsmæssige konsekvenser af cybertruslen og bliver rustet til at danne et realistisk billede af virksomhedens sårbarheder,« siger Asmita Dalela, forskningsassistent på ITU.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.