Rådet for Digital Sikkerhed: Kortlæg dine data i skyen

Rådet for Digital Sikkerhed: Kortlæg dine data i skyen
Illustration: Nanna Skytte. Se større version
Der er ikke sat punktum i sagen om dataoverførsler til lande udenfor EU, men organisationer bør allerede nu kortlægge deres dataoverførsler og det retlige grundlag til at overføre dem, lyder det fra Rådet for Digital Sikkerhed.
21. januar kl. 12:29
errorÆldre end 30 dage

Har din organisation persondata i skyen, som måske bliver overført til lande udenfor EU - også kaldet tredjelandsoverførsler?

Så er det vigtigt at få overblik over både dataene, overførslerne og det retlige grundlag, lyder det fra formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen.

»Hovedanbefalingen herfra er, at man får det her til at sidde fuldstændig klokkeklart i skabet: Hvad har vi af tredjelandsoverførsler, og hvilket retligt grundlag bruger vi?« siger han.

Det gælder også, selvom vi stadig venter på de endelige anbefalinger fra EDPB, som er det europæiske databeskyttelsesråd. Rådets første anbefalinger kom i november med seks trin til, hvordan man sikrer, at ens tredjelandsoverførsler er lovlige, og vejledningen har bagefter været i høring. En kortlægning af tredjelandsoverførslerne og deres retlige grundlag er de første to trin i vejledningen.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden