Professor Philipp Schröder gik på som konferencens andet indslag og forklarede, hvorfor man ikke skal frygte teknologisk massearbejdsløshed.
Professor Philipp Schröder gik på som konferencens andet indslag og forklarede, hvorfor man ikke skal frygte teknologisk massearbejdsløshed.

Foto : Dansk IT

Professor slår fast: Når teknologien overtager job, dukker nye op

Hvert tredje i job i Norden kan blive overtaget af robotter og anden teknologi inden for de næste to årtier, forudser ny rapport fra Nordisk Råd. Men der er på nuværende tidspunkt ingen grund til bekymring for massearbejdsløshed fortalte Philipp Schröder, der er professor på Aarhus Universitet, til Dansk IT's konference i sidste uge.
I udgangspunktet kan en ny rapport fra Nordisk Råd godt være meget nedslående læsning for de nordiske lønmodtagere. Rapporten med titlen 'State of the Nordics 2020' anslår nemlig, at op mod hvert tredje job i Norden vil blive automatiseret i løbet af de kommende to årtier - og Danmark ser ud til at blive særligt hårdt ramt. 
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Vil du også gerne være en teknologisk frontløber? Så er Tech Management noget for dig. Lær af de bedste cases, få state of the art-værktøjer og lad dig inspirere af de førende digitale tænkere.

Tech Management er mediet, der tager den teknologiske og digitale udvikling seriøst, skærer igennem hypen og ser på den konkrete anvendelse i virksomheder og organisationer.

Alt hos os handler om, HVORDAN nye teknologier kan nære innovation, skabe nye forretningsmodeller og munde ud i bæredygtig vækst. Kom med ombord og få adgang til en konstant opdateret samling af unik viden.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til [email protected]

Seneste nyt