Ørsted til it-leverandører: Ud med flosklerne og ind med dokumentationen

Ørsted
Illustration: Ørsted.
De grønne krav er altid indbygget, når Ørsted sender opgaver i udbud. Men det kan være en udfordring af få formuleret kravene på den rigtige måde og se igennem leverandørernes generelle vendinger.
5. maj kl. 13:46

»Lean and green.« Sådan beskriver Erik Michael Degn, Head of IT Infrastructure, it-afdelingen hos Danmarks største energivirksomhed, Ørsted.

»Vores it-strategi er direkte forbundet med vores ambition om at være en grøn virksomhed. Ørsteds overordnede mål er at være carbon-neutrale i 2040, og vi gør alt, vi kan, for at reducere den CO2-udledning, der er som følge af den aktivitet, vi går og laver,« forklarer it-infrastrukturchefen.

Derfor har afdelingen de seneste år fået indrettet fulde hjemmearbejdspladser til alle ansatte, fordi den hybride arbejdsplads med nedsat rejseaktivitet påvirker CO2-regnskabet positivt. Det samme gør genbrug af udstyr, forlængelse af dets levetid og en simpel ting, som at printeren er sat til som udgangspunkt at printe i sort/hvid. Men det er ikke nok først at tænke det grønne ind, når udstyret er indkøbt, så allerede når opgaver sættes i udbud, tænkes miljøvenlige krav ind.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger