Obama-rådgiver: Tech-ledere har et etisk ansvar

David Simas arbejdede som rådgiver for Barack Obama, mens han var præsident fra 2009-2017, og har siden været CEO i Obama Foundation. I sidste uge besøgte han Danmark, hvor han holdt et oplæg på iværksætter- og startup-messen TechBBQ.
David Simas arbejdede som rådgiver for Barack Obama, mens han var præsident fra 2009-2017, og har siden været CEO i Obama Foundation. I sidste uge besøgte han Danmark, hvor han holdt et oplæg på iværksætter- og startup-messen TechBBQ. Illustration: Lene Wessel. Se større version
Teknologi er ikke ond eller god, men den kan bruges i det gode eller ondes tjeneste, derfor har tech-ledere et stort etisk ansvar, fastslog David Simas, CEO i Obama Foundation, da han i sidste uge besøgte Danmark.
Idéer 20. september kl. 15:07
errorÆldre end 30 dage

»Uden teknologi var Obama aldrig blevet præsident – og uden teknologi var Donald Trump heller aldrig blevet valgt.«

Sådan lød det fra scenen, da David Simas, CEO i The Obama Foundation, forleden talte til TechBBQ Summit i Øksnehallen i København under overskriften: A Moment for Ethical Tech Leadership.

Selvom der er milevid forskel på de to præsidenter, kan de altså i høj grad takke teknologien bag sociale medier for, at de endte i det Hvide Hus.

»Teknologi kan bruges i det gode og det ondes tjeneste,« pointerede Davis Simas og henviste til, at den afroamerikanske George Floyd aldrig var blevet et symbol for Black Lives Matter-bevægelsen uden videooptagelserne af den anholdelse, hvor han døde.

Men den selvsamme teknologi bliver også brugt af totalitære ledere til at undertrykke befolkningen, noterede han og kom med en opfordring til tilhørerne:

»Alle jer, der sidder her, har som techledere et ansvar for at tænke etik ind i ledelse og for at demokratisere de værktøjer, der bliver udviklet.«

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden