NYT MAGASIN: Dilemmaer er lederens tro følgesvend

TM forside
Illustration: Ricky John Molloy /Illustration Nanna Skytte. Se større version
Ledere skal træffe valg hele tiden om alt fra strategi og retning til produktionsteknologi og fremtidig rekruttering. Med valgene følger dilemmaer med argumenter, der skal vejes, inden beslutningen tages. I vores nyeste magasin kredser vi om en række af disse dilemmaer.
12. maj 2021 kl. 09:07
errorÆldre end 30 dage

For A.P. Møller-Mærsk er dilemmaet til at tage at føle på: Skal vi gøre hele flåden på 700 skibe CO2-neutral, selvom der endnu ikke findes ‘grønt’ brændstof på markedet? Ikke desto mindre er det den beslutning, virksomheden har taget, og for chefen for dekarboniseringsafdelingen Morten Bo Christiansen handler det om, at nogen må tage det første skridt og håbe på, at resten af branchen følger trop. 

Når det kommer til digitalisering er der måske ikke så meget at tænke over i de fleste virksomheder i forhold til ‘skal-skal ikke digitalisere’. For i alle brancher har digitalisering været med til at styrke processer og kvalitet. Dér, hvor dilemmaet ligger, er i forhold til sikkerhed. For jo mere der digitaliseres, des flere sikkerhedsforanstaltninger må der tages. Og i takt med kvantecomputernes indtog bliver det sværere at beskytte sig, og der bør virksomheder, der gerne vil holde på hemmeligheder, allerede nu orientere sig om kvantekryptering. 

I den mere personlige afdeling kan det være en svær situation at gå fra at være kollega til chef for sine tidligere kollegaer. Det oplevede den opdigtede figur ‘Flemming', der blev forfremmet til leder for en gruppe tidligere medarbejdere. Med den flade ledelsesstruktur, vi har i Danmark, er han bange for, om de tidligere kolleger vil tage ham alvorligt, hvis han går ind i en konflikt mellem to afdelinger i organisationen.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.