Nye perspektiver på cybersikkerhed

Foto : HBR

Nye perspektiver på cybersikkerhed

Anekdotisk bog om cybersikkerhed bliver for indforstået, men sætter alligevel tanker i gang om egne perspektiver på cybersikkerhed, vurderer Kirsten Hede, bestyrelsesmedlem og programchef i CBS Executive.
Kirsten Hede
Kirsten Hede er bestyrelsesmedlem i flere virksomheder og projektdirektør i Bestyrelsesforeningen og CBS-Executive.
Illustration: CBS Executive

Bogen er læst af Kirsten Hede, der er bestyrelsesmedlem og programchef i CBS-Executive. Hun giver her sin anmeldelse af bogen:

»Thomas J. Parenty og Jack J. Domets bog om cybersikkerhed er skrevet af praktikere for praktikere. Indgangsvinklen til emnet er erfaringer og anekdoter, snarere end akademiske perspektiver.  

Bogen rummer en masse gode eksempler, som man godt nok nogle gange lige skal oversætte til en dansk kontekst. Dog skal man huske på, at cybercrime ikke kender til grænser, så selvom nogle af eksemplerne kan virke fjerne fra en dansk hverdag, er det ikke ensbetydende med, at de ikke er relevante for os. 

Eksemplerne bliver alligevel af og til lidt for anekdotiske og indforståede, og lidt som når man læser en roman med utrolig mange karakterer, kan det være svært at holde styr på persongalleriet og de forskellige cases. Jeg tog af og til mig selv i at tænke – hov, hvem var det lige, det var, og hvad var hans rolle der for tyve sider siden? 

Bogen har derimod sin styrke i den måde, den kan få en til at genoverveje sine perspektiver på cybersikkerhed. 

Cybersikkerhed
Illustration: HBR

Eksempelvis når det kommer til phising – de fleste kan godt regne ud, at når man får tilsendt et link om, at man har vundet en iPad eller lignende, så skal man ikke trykke på linket. Bogen lægger dog op til, at man ikke skal bebrejde sine medarbejdere, men i stedet fokusere på, hvad virksomheden kan gøre for at denne her slags mails ikke kommer igennem. 

Alt i alt bliver bogen dog en smule for indforstået og nørdet til, at jeg vil anbefale den vidt og bredt. Jeg vil tro, at folk, der interesserer sig specifikt for cybersikkerhed, vil finde den interessant og underholdende, og den vil være oplagt at læse for eksempelvis it-ansvarlige eller andre operationelle. For bestyrelsesmedlemmer som jeg uden særlig interesse på området, bliver den for omstændelig

A Leader's Guide to Cybersecurity: Why Boards Need to Lead and How to Do It af Thomas J. Parenty og Jack J. Domet er udkommet på HBR Press. 240 sider. 310 kr.

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement og få løbende perspektiv og viden leveret direkte til din indbakke.

Seneste nyt