Nye perspektiver på cybersikkerhed

24. juni 2020 kl. 10:25
cybersikkerhed
Illustration: HBR.
Anekdotisk bog om cybersikkerhed bliver for indforstået, men sætter alligevel tanker i gang om egne perspektiver på cybersikkerhed, vurderer Kirsten Hede, bestyrelsesmedlem og programchef i CBS Executive.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.
Kirsten Hede er bestyrelsesmedlem i flere virksomheder og projektdirektør i Bestyrelsesforeningen og CBS-Executive.
Illustration: CBS Executive.

Bogen er læst af Kirsten Hede, der er bestyrelsesmedlem og programchef i CBS-Executive. Hun giver her sin anmeldelse af bogen:

»Thomas J. Parenty og Jack J. Domets bog om cybersikkerhed er skrevet af praktikere for praktikere. Indgangsvinklen til emnet er erfaringer og anekdoter, snarere end akademiske perspektiver.  

Bogen rummer en masse gode eksempler, som man godt nok nogle gange lige skal oversætte til en dansk kontekst. Dog skal man huske på, at cybercrime ikke kender til grænser, så selvom nogle af eksemplerne kan virke fjerne fra en dansk hverdag, er det ikke ensbetydende med, at de ikke er relevante for os. 

Eksemplerne bliver alligevel af og til lidt for anekdotiske og indforståede, og lidt som når man læser en roman med utrolig mange karakterer, kan det være svært at holde styr på persongalleriet og de forskellige cases. Jeg tog af og til mig selv i at tænke – hov, hvem var det lige, det var, og hvad var hans rolle der for tyve sider siden? 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bogen har derimod sin styrke i den måde, den kan få en til at genoverveje sine perspektiver på cybersikkerhed. 

Illustration: HBR.

Eksempelvis når det kommer til phising – de fleste kan godt regne ud, at når man får tilsendt et link om, at man har vundet en iPad eller lignende, så skal man ikke trykke på linket. Bogen lægger dog op til, at man ikke skal bebrejde sine medarbejdere, men i stedet fokusere på, hvad virksomheden kan gøre for at denne her slags mails ikke kommer igennem. 

Alt i alt bliver bogen dog en smule for indforstået og nørdet til, at jeg vil anbefale den vidt og bredt. Jeg vil tro, at folk, der interesserer sig specifikt for cybersikkerhed, vil finde den interessant og underholdende, og den vil være oplagt at læse for eksempelvis it-ansvarlige eller andre operationelle. For bestyrelsesmedlemmer som jeg uden særlig interesse på området, bliver den for omstændelig

A Leader's Guide to Cybersecurity: Why Boards Need to Lead and How to Do It af Thomas J. Parenty og Jack J. Domet er udkommet på HBR Press. 240 sider. 310 kr.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning