Ny FLS-direktør: »Det er et spørgsmål om liv eller død for cementforretningen«

Mikko Keto, CEO i FLSmidth
Illustration: FLSmidth/Thomas Tolstrup.
Med ny top-chef i FLSmidth bliver mineforretningen virksomhedens kerneforretning, mens den 140 år gamle cement-DNA skal rystes ud af kroppen. Økonomen Mikko Keto er i gang med en større oprydning i både økonomi og identitet, der skal gøre FLS til en god forretning igen.
Interview26. januar kl. 10:33
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som treårig flyttede jeg til Athen med min mor og far, for min far skulle bygge cementfabrik for FLSmidth. Det var dengang, FLSmidth byggede cementfabrikker. Det er sådan, jeg selv kender virksomheden med hovedkvarter i Valby, og også sådan mange ingeniører kender den 140 år gamle danske klassiker. 

Men i denne måned blev virksomhedens identitet grundlæggende ændret.

Den danske leverandør af high-end udstyr til cement- og mineindustrien har nemlig fået ny direktør pr. 1. januar, og finske Mikko Keto meldte forleden ud, at virksomheden nu først og fremmest er leverandør af udstyr til mineindustrien – ikke mindst på grund af det forestående opkøb af ThyssenKrupp Mining (TK Mining), der gerne skulle blive godkendt senere på året og gøre FLSmidth til markedsleder.

»Hvis man ser på tallene udefra, er det ikke nogen overraskelse, for det er et faktum, at vores mineforretning vil udgøre tre fjerdedele af omsætningen, mens cement vil stå for den sidste, når vi opkøber TK Mining,« siger adm. direktør Mikko Keto.

Den nye mand i spidsen af FLSmidth er uddannet økonom – ikke ingeniør som de fleste af hans forgængere – og kom selv direkte fra mineindustrien, da han i 2021 overtog ledelsen af det, der bare sidste år var FLS’ minedivision. Hans forgænger, Thomas Schulz, kom også fra mineindustrien, så udviklingen frem til Mikko Ketos klare udmelding er sket løbende, vil nogle nok mene. Ikke mindst den administrerende direktør selv.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger