NIS2 er på trapperne: Dét bør du holde øje med

It-sikkerhedslovgivningen NIS2 er snart på vej til Danmark, og derfor bør danske virksomheder være opmærksomme på, om man bliver omfattet af loven, ifølge erhvervsjuridisk rådgiver, Emil Bisgaard. Der er nemlig udsigt til flere udfordringer i compliance-arbejdet.
5. maj kl. 15:15

Selvom mange nok vil mene, at man har rigeligt med compliance-opgaver på skrivebordet, kan europæiske organisationer se frem til at skulle overholde endnu flere lovkrav.

NIS2 er nemlig på vej, og lige nu er EU-Parlamentet ved at kigge på udkastet til lovteksten, som Europarådet fremlagde i november. 

Ifølge Morten Løkkegaard, medlem af Parlamentet for partiet Venstre, kan NIS2 allerede være stemt igennem midt i maj, fortalte han til ComplianceTechs søstermedie, Version2, i fredags. Og så begynder kravene til it-sikkerhed at brede sig til endnu flere sektorer.

Lige siden EU-Kommissionen fremlagde det første udkast, har det nemlig stået klart, at en af de primære forskelle mellem NIS1 og NIS2 er, at sidstnævnte kommer til at omfatte flere sektorer, som EU anser for at have ansvaret for samfundskritisk infrastruktur.

Der er blandt andet tale om virksomheder, der arbejder med fødevareproduktion, affaldshåndtering og spildevandshåndtering. Men i Kommissionens udkast var det svært at gennemskue, om eksempelvis kommuner og regioner også skal omfattes af loven, fortæller Emil Bisgaard, erhvervsjuridisk rådgiver og partner hos Poul Schmith/Kammeradvokaten.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger