Niras skyder ny strategi i gang: Det handler om at tjene penge på avanceret teknologi

Niras
Illustration: PR-foto/Niras. Se større version
Den rådgivende ingeniørvirksomhed, Niras, har udtænkt en digitaliseringsstrategi, så anvendelse af droner eller kunstig intelligens bliver fast del af produktsortimentet. Nu vil virksomheden nemlig gerne til at tjene penge, fortæller forretningschefen for Data, Analyse og Planlægning i Niras.
5. oktober 2020 kl. 13:36
errorÆldre end 30 dage

Droner kortlægger fjeldområder til militære installationer, kunstig intelligens undersøger brud på vandledninger, og 3D-scannere kan i løbet af få minutter beregne beton til bygningsfundamenter.   

Avanceret teknologi har på mange måder fundet indpas hos ingeniørvirksomheden Niras, faktisk har udvikling af software eksisteret i over 25 år. En del af den avancerede teknologi har levet i siloer og er primært blevet brugt som produktionsværktøjer i projekter for at gøre processer hurtigere og smartere og til at effektivisere ressourcerne.  

Nu skal der bygges ovenpå. Niras har udviklet en ny digitaliseringsstrategi. Den handler kort fortalt om at tjene penge på den avancerede teknologi, de allerede bruger i større projekter, ved at sælge produkterne enkeltvis. 

»Vi kan en masse med avanceret teknologi, men vi er for dårlige til at finde ud af, hvordan vi skal tjene penge på det. Så det handler om at lave en vejledning samt et fælles sprog og koble det til en sund forretningsforståelse,« siger Christian Holmegaard Mossing, der kom til Niras som forretningschef for Data, Analyse og Planlægning for knap to år siden. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.