Netværk er i høj grad stadig billetten til en bestyrelsespost

Kontor teknologi
Illustration: Freepik.
Hvis du vil i betragtning til at få en bestyrelsespost, så kræver det fortsat de rigtige forbindelser. Enten privat eller professionelt. Det viser en undersøgelse fra BoardPartner.
4. marts 2020 kl. 09:46
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Skal du have plads ved langbordet i bestyrelseslokalet i en dansk virksomhed, så er det endnu et krav, at du har kontakterne i orden. Uanset om du plejer forbindelserne på golfbanen eller i erhvervsklubben, så er det i otte ud af ti tilfælde netværket, der bringer dig i spil til en bestyrelsespost. 

Det viser en undersøgelse fra virksomheden BoardPartner, der har indhentet 1.383 besvarelser i deres undersøgelse, hvoraf 849 af dem kommer fra medlemmer af bestyrelser i SMV-laget.

Her fortæller 61 procent, at de er kommet i betragtning til deres seneste bestyrelsespost via deres eget netværk, mens 22 procent er kommet i betragtning via et professionelt netværk.

Læs mere her: Flere medlemmer i SMV-bestyrelser tager relevant uddannelse 

Meget få går den slagne vej

Tænker du, at du kan finde en bestyrelsespost via en digital opslagstavle, så kan du formentlig godt tro om igen. Ifølge undersøgelsen er det blot to procent, der finder en plads i bestyrelseslokalet på den måde. 

Det tegner et billede af, at netværket stadig betyder enormt meget.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger