Motorproducenten og den digitale tvilling: Med så få midler når MAN frem til millionbesparelse

Det har ikke kostet mere end ansættelsen af en erhvervs-ph.d. og viljen fra de resterende medarbejdere hos MAN Energy Solutions at skabe en digital motorsimulator. Den kan spare motorproducenten for millioner i de kommende år.
Et stort ønske. Og stort set ingen midler. I løbet af de seneste år er ét behov blevet nævnt igen og igen hos MAN Energy Solutions. Folk uden for huset og inden for murene pressede på. Henrik Rechnagel Olesen, der er senior manager for Automation & Control Two Stroke, blev gentagne gange spurgt, om det ikke snart var muligt at simulere motorer ikke bare fysisk på en testvæg, men med software. 
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Tech Management er samlingsstedet for ledere og beslutningstagere, der har interesse for digital udvikling og erhvervslivets vækst.

Vi samler trådene for dig i vores tre ugentlige nyhedsbreve om ledelse, forretning og teknologi. Vores mission er at klæde ledere på, til at træffe strategisk kloge beslutninger for deres forretningsudvikling.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til [email protected]

Det får du i artiklen

Motorproducenten MAN Energy Solutions har gennem de seneste par år skabt en digital tvilling til deres fysiske testvæg for motorer med forholdsvist få midler. Det betyder nu mulighed for at spare på nye investeringer og samtidig køre tests hurtigere.