Modulariseret produktion har skåret ti procent af omkostningerne for BSV Krantilbehør

Flemming Jensen, adm. direktør og medejer BSV Krantilbehør, modulariseret produktion
Foreløbig har BSV standardiseret sit sortiment af pallegafler og er nu i fuld gang med de øvrige otte produktgrupper i virksomheden - herunder grabbe som f.eks. denne KS-grab, som administrerende direktør og medejer Flemming Jensen er fotograferet ved siden af. Illustration: BSV Krantilbehør. Se større version
Det krævede betænkningstid for BSV Krantilbehør at lægge om til modulariseret produktionen, men skepsissen er gjort til skamme. Da antallet af fælleskomponenter i de mange produkter steg, faldt produktionsomkostningerne nemlig med ti procent, fortæller adm. direktør Flemming Jensen.
Løsninger29. november 2021 kl. 15:32
errorÆldre end 30 dage

Efter mange år uden ret meget at tage sig til, gør svejserobotten hos BSV Krantilbehør i Vejen nu rigtig god fyldest i virksomheden, der konstruerer og producerer løfteværktøj inden for grabbe, pallegafler og tænger til kraner, lastbiler og minigravere.

»Tidligere stod den stille cirka 40 procent af tiden. Nu kører vores svejserobot nok 90 procent af tiden,« vurderer Flemming Jensen, administrerende direktør og medejer af BSV Krantilbehør.

Aktiveringen af den flere år gamle robot skyldes, at virksomheden inden for det seneste års tid er gået over til mere modulopbyggede komponenter i sin produktion.

Virksomheden investerede i sin tid i svejserobotten for at automatisere produktionen, men fordi virksomheden brugte så mange forskellige komponenter til sine produkter, gav det ikke meget mening at benytte den:

»Det kunne ikke rigtigt betale sig at investere i programmer og fiksturer, fordi der var for få styktal på emnerne.«

Læs også: BKI vil sætte en algoritme til at bedømme kaffesmagen

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.