Med corona blev omsorg en vigtig del af lederrollen i Microsoft

Charlotte Mark, Microsoft
Charlotte Mark, adm. direktør for Microsoft Development Copenhagen. Illustration: Jacob Nielsen. Se større version
Omsorg er det tredje ben i Microsofts ledelsesfilosofi. Begrebet fik vinger under coronanedlukningen, og i dag er det nemmere at tage en åben dialog, vurderer adm. direktør i virksomhedens udviklingscenter Charlotte Mark.
Interview13. december 2021 kl. 12:42
errorÆldre end 30 dage

I lighed med mange andre virksomheder måtte Microsoft sende sine medarbejderne hjem i marts 2020, og da verden åbnede igen, mødte medarbejderne op til en ny hybrid virkelighed.

Modsat mange andre havde medarbejderne hos Microsoft dog ganske gode forudsætninger for at klare opgaverne hjemmefra, fortæller Charlotte Mark, adm. direktør for Microsoft Development Copenhagen i Lyngby:

»Vores medarbejdere er vant til at arbejde i internationale teams og har brugt Teams og andre værktøjer gennem mange år, så de kendte arbejdsformerne i forvejen. For os var det mest interessante, at vi nu sad derhjemme efter at have siddet næsten alle sammen på kontoret.«

Som leder befandt Charlotte Mark sig i en ny situation. Det var pludselig langt sværere at være synlig for medarbejderne:

»Som leder gennem mange år har jeg udviklet en stil, hvor jeg går rundt og snakker med folk og møder dem, når jeg henter en kop kaffe. Nu skulle jeg til at planlægge at række ud til folk. Man kan jo ikke bare ringe op og sige: ‘Nu har jeg tid’, hvis de er dybt koncentrerede. Man skal have det ind i en rytme.«

Samtidig blev det også åbenlyst, at medarbejderne har vidt forskellige livs- og arbejdsbetingelser. Her viste Microsofts ledelsesfilosofi ‘Model Coach Care’ sig for alvor nyttig for Charlotte Mark.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.