Martin Thorborg sender medarbejderne hjem på grund af corona: »Kan vi holde produktiviteten oppe?«

Foto : Dinero

Martin Thorborg sender medarbejderne hjem på grund af corona: »Kan vi holde produktiviteten oppe?«

It-iværksætteren Martin Thorborg bestemte tirsdag, at alle ansatte i hans selskab Dinero skal arbejde hjemmefra som minimum frem til og med næste fredag. Det første lille døgn er gået uden problemer, men Dinero har ligesom de fleste andre virksomheder aldrig stået i en lignende situation.

Martin Thorborg er i Spanien, hvor han i aften skal holde en keynote for 650 iværksættere. Hans fly hjem er på søndag d. 15. marts. Hvis det altså flyver. 

Hans to børn er i karantæne med og hos deres mor efter en skiferie i Østrig, så dem skal han ikke bekymre sig om at nå hjem til lige foreløbigt.

Og hans 40 ansatte i Dinero, som sælger digitale regnskabsløsninger til blandt andet iværksættere, forlod i går kontoret i Dansk Industri på Rådhuspladsen for at gå hjem og arbejde derfra. 

Prøv Tech Managements nyhedsbrev gratis i 14 dage

»Det er selvfølgelig en speciel situation for mig som person, men også som leder. Hjemmearbejde en dag eller to er man vant til, men her vi ude i et helt nyt antropologisk studie, som bliver meget interessant: Kan vi holde en fornuftig produktivitet, selvom vi ikke sidder sammen?« siger Martin Thorborg, der er CEO i Dinero. 

Hurtig beslutning

Planen er indtil videre, at alle i Dinero skal arbejde hjemmefra til og med fredag i næste uge, det vil sige den 20. marts. 

Beslutningen blev taget hurtigt tirsdag eftermiddag, efter at statsminister Mette Fredriksen (S) på et stort pressemøde opfordrede alle i Danmark til ansvarlig opførsel. 

»Vi har kontor i DI på Rådhuspladsen, hvor vi sidder ret tæt sammen, mange af de ansatte har offentlig transport til og fra job, og efter pressemødet begyndte folk at tale om rådet om, at man ikke bevæger sig unødigt rundt. For at folk kunne planlægge deres liv, tog vi en hurtig beslutning om hjemmearbejdet, som vi så tager op igen til vurdering næste fredag,« siger Martin Thorborg. 

Han understreger, at Dinero måske er i lidt højere risiko end andre virksomheder på grund af den måde, arbejdet er organiseret på med mange mennesker på lidt plads. Og at beslutningen samtidig var nem at tage, fordi virksomheden i forvejen er sat op til at kunne samarbejde og kommunikere konstant digitalt. 

»Mine folk synes, det er en fornuftig beslutning. Vi har ikke forbud for folk, hvis de gerne vil ind på kontoret, men vi skal ikke sidde 40 mennesker oven på hinanden,« siger Martin Thorborg. 

Den grimme kaffekop

Det første lille døgn med hjemmearbejde er gået fint, og uden at det kan mærkes på driften. 

Ledelsen i Dinero har opfordret folk til at sende billeder af deres hjemmearbejdsplads ud på kommunikationsværktøjet Slack, som alle i forvejen bruger. 

Læs om, hvordan din virksomhed kan håndtere coronavirussens effekter i Tech Managements tema

»Det har været lidt hyggeligt faktisk. Jeg har selvfølgelig fået misundelige kommentarer, fordi jeg har palmer og mærkeligt skrammel i baggrunden i Spanien, mens andre har lavet sjov med hinandens grimme kaffekopper og synes, det har været skægt at få et blik ind i andre hjem,« siger Martin Thorborg. 

Martin Thorborg
Illustration: Martin Thorborg

Kommunikationen foregår også via Google Hangouts, hvor Dinero har holdt flere møder og præsentationer.

Men det var det første døgn. Det er på længere sigt, at hjemmearbejdsmodellen skal stå sin prøve. 

»For supportdelen af vores forretning, så er det her fuldstændig business as usual, for de er vant til at arbejde virtuelt. Men i vores udviklingsafdeling har vi aldrig prøvet noget lignende før. Har folk disciplin til det på den længere bane? Eller begynder at man at rydde op i stedet for og få bygget et skur i haven? Og hvad med motivationen? Vil de være lige så kreative og med lige så meget gejst?« siger Martin Thorborg og tilføjer: 

»Det skal nok gå godt, men jeg er nysgerrig på hvor godt. Jeg er selv en, der arbejder bedst med at have mennesker omkring mig, og jeg er meget spændt på, hvordan det står til om en uge.«

Foreløbigt fortsætter Martin Thorborg arbejdet fra Spanien, hvor han udover en masse kommunikation om arbejdet også modtager en lind strøm af beskeder på Snapchat fra sine børn, der hygger sig med slik og computerspil i karantænen.

Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et abonnement i dag

Bestil abonnement
Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Prøv Tech Management i en måned til 49 kr.

Latest news