Manglen på digitale talenter bremser den digitale transformation

21. september 2020 kl. 22:001
Digitale talenter
Illustration: BigStock.
Den digitale transformation brøler derudaf, og danske virksomheder mangler it-specialister til at gennemføre den. I 2030 vil der mangle knap 20.000 it-specialister
Artiklen er ældre end 30 dage

Samfundet bevæger sig i stigende grad hen mod en digital tilværelse, og virksomheder oplever en stor efterspørgsel på kompetente medarbejdere med digitale kompetencer. Ifølge Digital Dogme, der er et Industriens Fond-støttet projekt, vil der mangle 19.000 it-specialister i 2030.

Læs hele artiklen

Tech Management er Teknologiens Mediehus’ ledelsesmedie, der klæder dig på til stærk ledelse i den teknologiske transformation.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. september 2020 kl. 10:26

Jeg har arbejdet med og læst rapporter om IT-arbejdsmarkedet i mange år, og undret mig over to faktorer: 1. Antallet af autodidakte har været konstant på trods af stigningen i antallet af It-uddannede. 2. Fremskrivninger der bruges om arbejdsmarkedet der kigger længere end 2-3-4 år bliver brugt.

Så hvorfor bruger et seriøst medie som techmanagement en fremskrivning til 2030 til noget som helst? Vis mig en forskerkilde, der vil ligge navn til en fremskrivning på et arbejdsmarked som IT/Tech over en så lang periode eller vis mig en fremskrivning på samme arbejdsmarked som fik ret?

Der kommer ALDRIG nok IT-uddannede fra KVU, PBA eller kandidat niveau ud fra de danske erhvervsakademier, professionshøjskoler og universiteter - og IT-branchen og alle andre der skal have de rigtige IT-kompetencer vil altid skulle rekruttere andre faggrupper og efteruddanne dem.

Men så længe efteruddannelse bliver brugt som belønning og fastholdelse og ikke strategisk med et tilbageløb, og så længe at så mange virksomheder ikke har et kendskab til formel efteruddannelse inden for IT - så kan få se løsningerne og kræver bare flere IT-uddannede.