Mangel på arbejdskraft tvinger Beckhoff ud i mesterlære

Michael Nielsen, adm. direktør Beckhoff Automation Danmark
Beckhoff Automations adm. direktør Michael Nielsen er en af dem, der synes rekruttering er svært for øjeblikket. Illustration: Beckhoff Automation.
Hos Beckhoff Automation er man begyndt at kigge på mesterlære, som en måde at adressere problemer med rekruttering til it-funktioner, og efterlyser mere hjælp fra uddannelsesinstitutionerne til at klæde medarbejderne på.
25. april kl. 18:37

I kampen om højteknologisk arbejdskraft er flere af de små og mellemstore virksomheder begyndt at tage mere ansvar for oplæringen og opkvalificeringen for at få de folk, de skal bruge. 

En af dem er Beckhoff Automation i Kolding – en del af en stor international koncern af samme navn, som udvikler automationsløsninger til forskellige former for produktion. 

Den danske afdeling tæller dog kun omkring 30 ansatte og er ikke nødvendigvis øverst på listen, når folk med de kompetencer, virksomheden efterspørger, leder efter en ny arbejdsplads, og derfor er Beckhoff Automation begyndt at gå efter eksempelvis maskinmestre eller elinstallatører for at se på, hvordan man kan opkvalificere dem til at tage sig af programmeringsopgaver.

»Vi er begyndt at arbejde med en mesterlæretilgang, eller hvad vi kalder en mentorordning her hos os. Vi har eksempelvis ansat én, der har en elektrikeruddannelse, som vi med hjælp fra vores eksperter i huset kan klæde på til at programmere og understøtte vores produkter,« siger adm. direktør Michael Nielsen.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger