Lenus sikrer gigantinvestering og gør klar til vild vækst

Bertram Thorslund, CEO i Lenus, har lært sig at give slip på opgaver, siden væksten for alvor tog fart:
»Som leder er det vigtigste, hvordan man bruger sin tid og sine mentale batterier i løbet af en dag, en uge og en måned. Man skal erkende, at begge ting ikke er uendelige. Man skal ikke være flad på tid eller batteri, når det gælder de store ting.«
Bertram Thorslund, CEO i Lenus, har lært sig at give slip på opgaver, siden væksten for alvor tog fart: »Som leder er det vigtigste, hvordan man bruger sin tid og sine mentale batterier i løbet af en dag, en uge og en måned. Man skal erkende, at begge ting ikke er uendelige. Man skal ikke være flad på tid eller batteri, når det gælder de store ting.« Illustration: Nikolaj Thaning . Se større version
I 2017 var Bertram Thorslund chef for en håndfuld medarbejdere i træningsplatformen Lenus. I dag er virksomheden vokset til knap 400. Efter en gigantisk kapitaltilførsel skal der i løbet af de næste to år hyres yderligere 1.200 nye medarbejdere. Bertram Thorslunds deler sine erfaringer med at holde balancen og bevare overblikket, når det går så stærkt.
Indblik 4. november kl. 06:00

I sommer landede virksomheden Lenus en investering på svimlende 387 millioner kroner fra kapitalfonden EQT Ventures – angiveligt den største serie A-investering i danmarkshistorien. Pengene skal sikre en voldsom vækst, hvor man forventer, at der skal hyres 1.200 nye medarbejdere, og hvor man vil etablere sig på det amerikanske marked med sin træningsplatform, der bygger på partnerskaber med personlige trænere.

CEO og stifter Bertram Thorslund står med andre ord foran en vækstrejse af de helt store, men det er ikke uvant for ham og virksomheden at bevæge sig fremad i hastigt tempo. Det er blot fire år siden, at virksomheden kun bestod af fem medarbejdere. I dag er de næsten 400, så han har erfaring med at stå i spidsen, når virksomheden får vokseværk.

Vi har spurgt ham, hvordan man fører en virksomhed sikkert igennem en sådan vækst, hvor man skal justere målet i forhold til input fra markedet, samtidig med at organisationen skal kunne følge med, og de mange nye medarbejdere bliver integreret i virksomheden.

Med andre ord: Hvordan holder man balancen og bevarer overblikket, når virksomheden skal vokse så kolossalt?

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden