Langsigtet strategisk fokus på teknologiinvesteringer gav Mekoprint hidtil bedste regnskabsresultat

Anders Kold, adm dir Mekoprint
Illustration: Mekoprint.
Tidhorisonten for investeringer er tre til ti år i Mekoprint, og derfor gælder det om at holde fokus på den strategiske retning, når corona og andre kriser dukker op, påpeger adm. direktør Anders Kold. Derfor fortsætter virksomheden også den strategiske investering i deres to år gamle fabrik i Ukraine på trods af den aktuelle krise.
Indblik20. januar kl. 12:34
errorÆldre end 30 dage

En langsigtet strategi med fokus på investering i digitalisering og ny teknologi er ifølge Anders Kold, administrerende direktør i industrikoncernen Mekoprint, årsag til, at virksomheden formåede at holde trit med den enorme efterspørgsel, der – stik mod forventningerne – opstod i slipstrømmen af den første coronanedlukning.

Ordretilgangen betød en 12 procents vækst i regnskabsåret september 2020 til september 2021 og gav familievirksomheden, der blev stiftet i 1954 og har hovedsæde i Støvring, sin hidtil højeste omsætning og bedste resultat før skat, fortæller Anders Kold:

»Det er først og fremmest teknologinvesteringer og en stor organisatorisk fleksibilitet, der har været afgørende for, at vi har haft kapaciteten og automationsgraden til at kunne skalere op så hurtigt,« understreger han.

Bag teknologiinvesteringerne ligger en langsigtet strategi, som bliver sendt til servicetjek i ledelsen ved begyndelsen af hvert kalenderår, men som der ikke grundlæggende bliver rokket ved, forklarer direktøren:

»Vi gør meget ud af at sige, at vi egentlig arbejder med samme strategi hele tiden, men at vi forfiner den en gang om året, hvor vi kigger frem og spørger: »Hvad kommer der til at ske med markedet? Hvilke teknologiinvesteringer skal vi arbejde med, og hvilke organisatoriske investeringer skal vi lave?«

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger