Kom godt i mål med onboarding på distancen

Onboarding
Illustration: Bigstock. Se større version
På trods af coronapandemien skifter job hænder i højere grad end for et år siden. Det betyder, at der skal onboardes nye medarbejdere virtuelt på distancen, og det kræver lidt ekstra planlægning af lederen.
Guide5. februar 2021 kl. 14:34
errorÆldre end 30 dage

Ifølge IDAs afdeling for Jura & Arbejdsvilkår er der stadig blus under jobskiftene på de danske ingeniørvirksomheder på trods af coronakrisen. Til gengæld giver krisen og nedlukningen nogle ekstra benspænd i forhold til at tage imod nye medarbejdere, der i første omgang må nøjes med at møde sin leder og kolleger virtuelt. 

Peter Leth
Direktør i IDA Learning Peter Leth. Illustration: IDA. Se større version

Derfor er det vigtigt, at man som leder er ekstra omhyggelig i sin planlægning af opstarten for den nye medarbejder, siger Peter Leth, som er cand. psych. og direktør for IDA Learning, hvor han beskæftiger sig bredt med ledelse og kompetenceudvikling.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.