It-virksomhed skippede kontoret: »En lille tilpasning for os, men en transformation med store perspektiver«

Carsten Søe-Larsen, adm. direktør, Bornerups Datacenter, 13. marts 2021
Når coronarestriktionerne ophæves, fortsætter adm. direktør Carsten Søe-Larsen, Bornerups Datacenter, med at arbejde hjemmefra tre dage om unge, ligesom en stor del af hans medarbejdere. Fra skrivebordet i privaten er han i daglig kontakt med de cirka 20 medarbejdere, ofte over Teams, hvor han oplever, at samtalerne bliver dybere og mere fortrolige end på den fysiske arbejdsplads. Illustration: Privatfoto. Se større version
Medarbejderne tog mere ansvar, arbejdsglæden steg og effektiviteten holdt niveauet, da medarbejderne hos Bornerups Datacenter blev sendt hjem. Derfor tog Thisted-virksomheden konsekvensen af, at det fysiske kontor var blevet overflødigt.
12. april 2021 kl. 08:00
errorÆldre end 30 dage

Den 31. januar i år opsagde it-virksomheden Bornerups Datacenter i Thisted sit 500 kvm-store lejemål, som det seneste års tid alligevel havde stået tomt.

Beslutningen kom ikke ud af det blå, for undervejs i coronanedlukningen stod det mere og mere klart for adm. direktør Carsten Søe-Larsen, at hans medarbejdere trivedes rigtig godt på hjemmekontoret.

»Vi erfarede, at muligheden for at komme i kontakt med kollegerne på de sociale platforme, fungerede rigtigt nok, og medarbejderne oplevede, at behovet for at sidde på et fysiske kontor sammen ikke var så overvældende, som de troede.«

Virksomhedens KPI’ere viser ligeledes, at produktiviteten ikke har lidt skade af, at folk er rykket hjem i privaten, hvilket igen afspejler sig i de tilbagemeldinger, han får fra medarbejderne.

»Mange fortæller, at de er blevet mere effektive samtidig med, at de er glade for at kunne være hjemme, når børnene kommer fra skole, og at det giver mere tid at kunne sætte en vask over i løbet af dagen. Kollegerne oplever, at hjemmearbejdet har nogle medfødte positive konsekvenser for balance mellem arbejdsliv og fritid. Og så må vi jo finde ud af, hvordan vi strikker det sammen, så alle bliver tilgodeset,« forklarer Carsten Søe-Larsen.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.