It-talenter flygter fra Danmark: »Der mangler fokus på at få ægtefællen ind«

Plus1. september 2022 kl. 15:0012
Kolleger i åbent kontorlandskab
Illustration: luckybusiness / bigstock.
En opgørelse fra Digital Hub Denmark sætter spot på udvekslingen af it-talenter – flere rejser end ankommer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Pilen peger nedad, hvis man ser på forholdet mellem it-talenter, der kommer til Danmark, og dem, der rejser fra Danmark. Og der er særligt kritisk i en tid, hvor arbejdsmarkedet skriger på kvalificeret arbejdskraft.

Det skriver ITWatch på baggrund af en opgørelse fra Digital Hub Denmark.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du få en forlænget prøveperiode med et erhvervsabonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
12 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
12
7. september 2022 kl. 09:34
Det bliver man ked af at…

Det bliver man ked af at høre. Vi hører desværre den slags politisk markedsføring i andre brancher. Du skal både være meget ung og ekstremt erfaren for at komme i betragtning. En fysisk umulighed.

11
3. september 2022 kl. 12:04
Hvilket Jarnis Bertelsen…

Hvilket Jarnis Bertelsen lige præcis også gjorde !

Fik du forresten læst hele hans indlæg - incl disclaimeren ?

P.S. I øvrigt er Jarnis Bertelsen en udmærket sproglig ekvilibrist, så hans disclaimer var dybest set overflødig.

P.P.S. I Tyskland er det ikke ualmindeligt, at folk, der fortæller en vittighed eller kommer med en frisk bemærkning, straks derefter skynder sig at tilføje: "Nur ein Schertz, nur ein Schertz" med et let forsigtigt prøvende udtryk i ansigtet.

Håber virkelig ikke, at vi kommer dertil i Danmark.

P.P.P.S I øvrigt er jeg helt enig med dig om ansvaret for modtagerens mulighed for forståelse, men lidt egenforståelse for kommunikationssituationen hjælper ofte ganske godt.

10
3. september 2022 kl. 05:14
Sarkasme er godt til at…

Sarkasme er godt til at lette lidt på frustrationer, og giver én muligheder for at fyre et par velmente grovheder af, som regel bebrejdende, uden at komme i karambolage med injurielovgivningen. Derfor.

Punkt 1. i enhver lære om kommunikation er at DU har ansvaret for at modtager forstår DIT budskab.

Når man benytter sarkasme og ironi, kræver det at modtageren forstår at det bliver benyttet. Det kan typisk gøres via tone og kropssprog, men på skrift kræver gerne at modtager er bekendt med ens holdninger, med mindre man hører til blandt de meget sjældne sproglige ekvilibrister, som er i stand til at få alle til at forstå det.

Derfor anbefales det gerne at undlade brugen og hvis man mener man kun kan udtrykke sig tilfredsstillende ved at bruge det, bør man altid gøre opmærksom på at det er brugt, f.eks. ved at skrive "Der kan i det ovenstående forekomme brug af ironi og sarkasme" i bunden af indlægget. Er det et meget langt indlæg, kan det med fordel skrive en advarsel i toppen, da der jo er folk som ikke læser et indlæg færdig inden de påbegynder deres svar.

9
2. september 2022 kl. 12:34
Det er jo en blanding af to …

Det er jo en blanding af to "migreringsruter":

  1. én til de fire europæiske lande, som klarer sig virkelig godt på at skabe techmiljøer: Holland, Irland, Schweiz og Luxembourg,
  2. samt "EU Tech Brain Drain" som går på, at talenterne emigrerer til USA.

Hvis vi virkelig vil komme problemet til livs, tror jeg vi skal starte på at kigge på reguleringen og hvilke begrænsninger, der sættes fra landenes og EU's ledelser, heriblandt både IT-regulation, men også ting såsom immigrationsregulation, som gør det svært for EU tech virksomheder at få højt kvalificeret arbejdskraft hertil. De to ting gør at den globale IT-branche koncentrerer sig i amerikanske storbyer som SF, Seattle og New York.

8
2. september 2022 kl. 10:21
Til Paw, Sarkasme er godt…

Til Paw, Sarkasme er godt til at lette lidt på frustrationer, og giver én muligheder for at fyre et par velmente grovheder af, som regel bebrejdende, uden at komme i karambolage med injurielovgivningen. Derfor.

7
2. september 2022 kl. 09:15
Sarkasme og ironi, er fine…

Sarkasme og ironi, er fine ting

Hvorfor ikke bare fremføre sin mening, jeg synes ikke brug af sarkasme og ironi bidrager positivt til debatter.

4
1. september 2022 kl. 14:52
Meget kan man sige om dansk…

Meget kan man sige om dansk indvandrerpolitik, og det skal jeg slet ikke komme ind på. Men det er mig ubegribeligt, at det overhovedet skulle være nødvendigt at hente såkaldte "IT-talenter" uden for landet. Alene i min nærmeste omgangskreds kan jeg tælle 6 højtuddannede og topkompetente ingeniører og STEM'er, som aldrig nogensinde modtager svar på deres jobansøgninger, når de søger. To af dem, inklusive mig selv, er IT-ingeniører. Vi er bare over 50, og så gider ingen svare os, men man vil godt hyle op om mangel på kompetente ansøgere. Det gør vores egen organisation, IDA, også, selvom jeg gentagne gange har skrevet til den tidligere formand om misforholdet. Men han svarer ikke. Nogen lyver....

3
1. september 2022 kl. 14:00
Sarkasme og ironi, er fine…

Sarkasme og ironi, er fine ting - bare synd, at det ikke er alle debattører, som helt forstår det, selv om man gør opmærksoom på det...

2
1. september 2022 kl. 13:36
Utroligt. Bare fordi vi i 20…

Utroligt. Bare fordi vi i 20 år har haft en udlændingepolitik, der primært fokuserer på at skræmme udlændinge fra at komme til Danmark (fordi vi er skræmte af brune mennesker generelt og muslimer i særdeleshed), så har det en effekt på den kvalificerede arbejdskraft, vi gerne vil tiltrække. Hvem kunne have forudset det?

Gad vide hvordan verden havde set ud, hvis vi havde fået Zlatan, og Sverige havde fået Naser Khader...

(Sarkasme kan forekomme)

1
1. september 2022 kl. 13:15
Hvorfor dog det inderlige…

Hvorfor dog det inderlige danske selvhad ?

Er det genetisk - eller kulturelt - eller bare traditionel dumhed ?

Eller et Jante spinn-off fra DF, supporteret af deres tro udlændigepolitiske følgesvende, Socialdemokratiet, der til enhver tid gerne bejler til den laveste fællesnævner for en stemme ?

Vi sender eller chikanerer intelligens, som fortrøstningsfuldt kommer til os, ret naturligt medbringende familien, ud af landet i stedet for at dyrke dem, og det de kan, og facilitere deres ophold, så de bliver ho os, og hjælper os med det, vi ikke selv kan.

Hovedet under armen - spørgsmålet er bare, om det er de fortrøstningsfulde, der kommer til os - eller os selv med de hullede fødder.