Interview med Vestager: Sådan skal Europa tøjle kunstig intelligens
Margrethe Vestager fortsætter sit arbejde som konkurrencekommissær, men skal nu også have hovedansvar for det digitale Europa.

Foto : EU-Kommissionen

Interview med Vestager: Sådan skal Europa tøjle kunstig intelligens

Kunstig intelligens skal tøjles til Europas fordel og formes efter Europas vision. EU-kommissær Margrethe Vestager har fået 100 dage til at finde frem til hvordan.
Allerede inden den nye EU-Kommission tiltrådte den 1. december, havde Margrethe Vestager fået en hasteopgave: Inden for de første 100 dage af den nye kommissionsperiode skal den danske kommissær og næstformand præsentere en ramme for udvikling af kunstig intelligens (AI) i Europa. 100 dage til at finde frem til, hvad Europa vil med teknologien, og kortlægge vejen dertil. 
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Vil du også gerne være en teknologisk frontløber? Så er Tech Management noget for dig. Lær af de bedste cases, få state of the art-værktøjer og lad dig inspirere af de førende digitale tænkere.

Tech Management er mediet, der tager den teknologiske og digitale udvikling seriøst, skærer igennem hypen og ser på den konkrete anvendelse i virksomheder og organisationer.

Alt hos os handler om, HVORDAN nye teknologier kan nære innovation, skabe nye forretningsmodeller og munde ud i bæredygtig vækst. Kom med ombord og få adgang til en konstant opdateret samling af unik viden.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til [email protected]

Vestager og den nye EU-kommission

EU's nye formand Ursula von der Leyen (Tyskland) har udpeget tre områder, som hovedfokus for den nye kommission: Klima, Økonomi og Digitalisering. 

Kommissionens tre næstformænd deler de tre områder imellem sig. Således har Frans Timmermans (Holland) fået ansvar for EU's grønne omstilling, Valdis Dombrovskis (Letland) har ansvar for unionens økonomi, og Margrethe Vestager har ansvar for at gøre EU klar til en digital alder. 

Foruden AI-området betyder det, at Vestager skal arbejde med en ny digital skat, en langsigtet strategi for Europas industri og den nye Digital Service Act, der skal regulere digitale platforme. 

Derudover fortsætter Margrethe Vestager i stillingen som konkurrencekommissær, som hun har bestridt de sidste fem år. 

Seneste nyt