Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Intelligent video skal engagere medarbejderne på fremtidens møder

31. maj 2021 kl. 11:00
I disse uger og måneder vender flere af os tilbage til de fysiske arbejdspladser, og der hersker næppe tvivl om, at de arbejdspladser, vi kommer tilbage til, langt fra ligner dem, vi forlod tilbage i foråret 2020.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der vil være færre medarbejdere på kontorerne ad gangen, der vil stå håndsprit mange steder, og frokosten indtages næppe på samme måde, som den gjorde før covid-19. Det bliver en helt ny og på mange måder anderledes hverdag, vi står overfor, både set fra medarbejderens og fra lederens perspektiv.

Nogle af de udfordringer, virksomheder skal tage stilling til, er, hvordan vi fortsat efterlever kravene om at holde fysisk afstand, nu hvor vi igen begynder at vende tilbage til kontoret. Samtidig vil der være medarbejdere, som fortsat arbejder hjemmefra, og den næste udfordring, der melder sig, er derfor, hvordan vi får inkluderet denne gruppe i dagligdagen på kontoret?

Her kan intelligente videoløsninger være med til at afhjælpe de nævnte udfordringer. 

Der er ingen tvivl om, at fleksible møder vil fortsætte i den nye normal. Selvom flere medarbejdere vil vende tilbage til kontoret, vil andre mødedeltagere ikke være fysisk til stede i rummet. Det betyder, at vi er nødt til at overveje, hvordan vi fremover udstyrer vores mødelokaler. Mange af de eksisterende mødelokaler blev indrettet og udstyret i en tid, hvor næsten alle var fysisk til stede. Dette er ikke længere tilfældet. I fremtiden vil vi se folk vende tilbage til de personlige møder, men der vil også være nogen, der deltager på afstand via eksempelvis Teams, Zoom eller andre videokonference-tjenester. Dette skaber et øjeblikkeligt behov for, at virksomhederne opgraderer de af deres eksisterende mødelokaler, som ikke har lyd- eller videoløsninger til rådighed i dag.

Fremtidens videomøder instrueres af en virtuel instruktør

Når virksomheder udstyrer mødelokaler med intelligente videoløsninger, får de mulighed for at løfte oplevelsen af det fleksible samarbejde til et helt nyt niveau. Med features som Intelligent Zoom og Virtual Director justeres billedet automatisk, så den, der taler, kommer i fokus. Billedet justeres efter, hvor i mødelokalet aktiviteten foregår, hvilket gør det nemmere for de mødedeltagere, der ikke er til stede i rummet at følge diskussionen. Mødeoplevelsen bliver mere dynamisk og livagtig og dermed også mere inkluderende for alle mødedeltagere. Det styrker tilstedeværelsen og reducerer tendensen til, at vi mister fokus. Disse unikke features er udviklet på baggrund af indsigt fra filmproducenter, der forstår psykologien omkring, hvordan vi som mennesker foretrækker at konsumere information.

Intelligente videoløsninger øger sikkerheden 

Når virksomhederne skal sikre, at deres medarbejdere overholder afstandskravene i mødelokalet, kan de intelligente videoløsninger med fordel anvendes for anonymt at registrere antallet af folk i lokalet, og i tilfælde af at kapaciteten overstiges, give besked herom. Det vil være med til at sikre medarbejdernes sikkerhed på arbejdspladsen og derfor gøre det lettere for virksomheden at lade flere medarbejdere vende tilbage til kontoret. På den lange bane vil disse intelligente features også levere værdifulde data til ledelsen om, hvordan mødelokalerne anvendes, data der igen vil give mulighed for at optimere lokaleforbruget. 

Inkluder alle medarbejdere ved at udstyre kontoret med video, der altid er tændt 

På den fuldt integrerede og fleksible arbejdsplads vil ethvert åbent rum have en videokanal, der altid er tændt, hvilket giver mulighed for at inkludere de medarbejdere, der arbejder på afstand. Hvis for eksempel marketing-teamet sidder sammen i et åbent kontormiljø, kan der med fordel monteres en skærm og et kamera på væggen, så kolleger fra eksempelvis produktdesign-teamet kan hoppe ind i samtalen og på en naturlig måde udveksle idéer, selvom de befinder sig på afstand og kommer fra en anden afdeling. Hvis du arbejder hjemmefra og tager dig en kaffepause, skal du kunne forbinde dig med kontorets køkken, så du kan få en sludder med de andre kolleger, der også tager en kaffepause. Hvis du kæmper med en deadline på et projekt, der kræver indspark fra flere individer, så etabler nogle daglige tidspunkter, hvor alle, der bidrager til projektet, kan arbejde på deres individuelle del men med lyd og video slået til. 

Vi kommer med andre ord til at se nogle arbejdspladser, der tager sig noget anderledes ud, end dem vi kender fra før covid-19. Og der er ingen tvivl om, at de arbejdspladser, der formår at indrette sig efter de nye forhold og foretager de nødvendige teknologiske opgraderinger, det kræver for at kunne inkludere alle medarbejdere, vil opnå den største succes med det fleksible arbejde. 

Vil du bidrage til debatten med et synspunkt? Så skriv til vores debatredaktion på debat@ing.dk

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning