I Mærsk-afdeling skaber idolkopper sammenhængskraft

Business platform owner i A.P. Møller-Mærsk Maja Nyvold.
Business platform owner i A.P. Møller-Mærsk Maja Nyvold. Illustration: A.P. Møller-Mærsk. Se større version
For business platform owner i A.P. Møller-Mærsk Maja Nyvold er en af de sværeste øvelser post corona at få inkorporeret de uformelle møder, hvor man blandt andet opfanger idéer og input. Derfor er der kommet langt flere planlagte uformelle møder i kalenderen.
Interview 9. august kl. 10:40
errorÆldre end 30 dage

At lede på distancen og i det nye landskab af fleksibilitet er ikke nogen nem opgave. Selv ikke for en leder, der er vant til at have et team, der er spredt ud på forskellige kontinenter, som business platform owner i A. P. Møller-Mærsk Maja Nyvold.

»At lede på distancen stiller meget større krav til mig som leder,« siger hun og uddyber:

»Alle er med på Teams, men jeg kan ikke se deres reaktion på deres ansigter eller den reaktion, de har efter mødet. Så jeg bruger meget tid på opfølgning og på at validere, om meddelelserne er rigtigt forstået, og hvordan de bliver modtaget.«

Maja Nyvolds team består af 20 product owners, der står for at udvikle og levere de måder, Mærsk digitalt forbinder og deler data med deres kunder og partnere. 17 ud af de 20 product owners har base andre steder end Maja Nyvold, så hun er vant til at arbejde virtuelt, men det ekstra benspænd med hjemmearbejde har hun godt kunnet mærke i forhold til eksempelvis sammenhængskraften og fællesskabet, der opstår ved at gå på arbejde.

»I vores afdeling vokser vi meget og søger derfor mange nye talenter. I forbindelse med rekruttering gør vi meget ud af, hvilke værdier vi har i Mærsk, og jeg bruger meget energi på at tænke over at få visionen og formålet med, så alle forstår, hvorfor vi går på arbejde om morgenen. For man føler nemt, medarbejderne forsvinder væk, når de ikke er ved skærmen,« siger hun.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden