Hundredevis af Novo-ansatte skal spærres inde og lære god dataskik

7. november 2022 kl. 20:002
Novo Nordisk Escape Room
Novo Nordisks escape rooms (her det fysiske af slagsen) på Novos kursuscenter Favrholm har til formål at øge medarbejdernes viden om god og effektiv datapraksis. Illustration: Mes Amis Agency .
I et forsøg på at få flere i Novo Nordisk til at interessere sig for fordelene ved god og effektiv datapraksis har virksomhedens datakontor etableret både fysiske og virtuelle escape rooms for de ansatte.
Artiklen er ældre end 30 dage

De fleste er nok kun stødt på escape rooms i forbindelse med firmaudflugter, polterabender eller fødselsdagsarrangementer, men hos Novo Nordisks datakontor gør man nu et seriøst forsøg på at bruge konceptet til at undervise de ansatte i mere effektiv dataudnyttelse.

Det fortæller Sachin Dhoble, der for to år siden blev hevet ind til at stå i spidsen for det dengang nystartede datakontor, som netop er etableret for at gennemføre en kulturændring i den måde, man deler og bruger data i medicinalvirksomheden.  

Læs hele artiklen

Tech Management er Teknologiens Mediehus’ ledelsesmedie, der klæder dig på til stærk ledelse i den teknologiske transformation.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. november 2022 kl. 07:03

Spændende...

"undervise de ansatte i mere effektiv dataudnyttelse...""Novo Nordisks ansatte genererer enorme mængder af data – forskningsdata, kliniske data, kommercielle data, salgsdata – ligesom medarbejderne også bruger mere ekstern data i deres arbejde. Ideelt set skulle det være muligt at dele de data frit de forskellige afdelinger imellem,.."

Nå, jeg troede lige, at det var noget med etik, man skulle lære....

Samtykker til forskning bør være målrettet til et konkret projekt - det bør ikke være "Giv Novo Lov Til Alt"-genbrugssamtykker...