Hos Adform kommer kultur før fleksibilitet

Michael Holmberg Andersen
Illustration: Adform.
Hvordan lokker man medarbejderne ind på kontoret i en verden post corona, hvor alle forventer at kunne arbejde hjemme. Hos Adform har man besluttet at kultur er så vigtig, at ingen medarbejdere arbejder 100 pct. hjemme, og så har kulturtiltag fået en ekstra indsprøjtning.
31. marts kl. 16:04
errorÆldre end 30 dage

Hos Adform tror CDO Michael Holmberg Andersen på, at kultur skabes, når man er sammen. Derfor er han i lidt af et ledelsesdilemma post corona, fordi den it-ekspertise, virksomheden lever af og gerne vil fastholde, er blevet vant til – og ligefrem kræver – at arbejde hjemme.

»Vi har valgt at sige, at man ikke kan arbejde 100 procent hjemmefra. Hvis medarbejderne kender firmaet og forstår, hvad vi supporterer, tror vi på, vi får mere ud af folk, vi får bedre software og en bedre kultur,« slår han fast.

Udviklings- og it-afdelingen, han er ansvarlig for, er spredt over fire kontorer i Danmark, Litauen, Polen og Indien, så Michael Holmberg Andersen er i forvejen vant til at lede på distancen. Men han ser det som noget helt andet end at lede medarbejdere, der sidder hjemme.

»Jeg synes, man skal være sammen, så jeg rejser normalt en del for at vise mig på de forskellige kontorer,« siger han. Men under corona har den model været udfordret, og han kan tydeligt mærke, at det er nemmere for medarbejdere at shoppe nyt arbejde, når de sidder hjemme, frem for hvis de føler sig som en del af en kultur på en arbejdsplads.

»I mine øjne er der ingen tvivl om, at den større distance mellem medarbejder og virksomhed, som hjemmearbejde fører til, leder til mindre loyalitet og engagement over tid.«

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger