Højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft er afgørende for Danmark

11 ud af 25 virksomheder på OMX Copenhagen 25 ledes af internationalt tiltrukket arbejdskraft. Rapport fra ATV ser på brugen af højt kvalificeret arbejdskraft i Danmark.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Vil du også gerne være en teknologisk frontløber? Så er Tech Management noget for dig. Lær af de bedste cases, få state of the art-værktøjer og lad dig inspirere af de førende digitale tænkere.

Tech Management er mediet, der tager den teknologiske og digitale udvikling seriøst, skærer igennem hypen og ser på den konkrete anvendelse i virksomheder og organisationer.

Alt hos os handler om, HVORDAN nye teknologier kan nære innovation, skabe nye forretningsmodeller og munde ud i bæredygtig vækst. Kom med ombord og få adgang til en konstant opdateret samling af unik viden.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til [email protected]

Om kilden

Tænketanken ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber - står bag rapporten ”International top talent”.

Rapporten er baseret på kvalitative interviews med HR-direktører fra ni større danske virksomheder, interviews med seks internationale topledere fra danske science & engineering-virksomheder samt en spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt internationale STEM-profiler i Danmark.

I rapporten skelnes mellem internationalt talent, hvilket vil sige højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, som tjener nok til gennem beløbsordningen at få arbejdstilladelse i Danmark, og internationalt top talent som er højt kvalificeret arbejdskraft i ledelserne og udenlandsk arbejdskraft omfattet af forskerskatteordningen.

Seneste nyt