Hobro-virksomhed vil modernisere konservativ branche gennem brug af data

Morten og Mathias Hyldgaard Sørensen
Brødrene Hyldgaard Sørensen har sammen overtaget ledelsen af Technor, der blev grundlagt af deres far i 1998. Illustration: Julie Ring-Hansen Holt. Se større version
Efter et generationsskifte i ventilationsvirksomheden Technor er der sat turbo på produktudvikling, der bygger på data. Men brødreparret i spidsen har været nødt til at lægge låg på sine egne ambitioner for at få hele organisationen med ind i de moderne tider.
Interview1. november 2021 kl. 20:13
errorÆldre end 30 dage

Som de sidder der overfor mig og taler om medarbejderne ‘Kim’, ‘Ole’ og ‘Kristian’, er det ikke svært at fornemme den familiære tone i den 15-mand store Hobro-virksomhed Technor, der fremstiller procesventilation til især træ-, metal- og kompositindustrien.

»Vi er en flok bonderøve, så der er meget lille afstand fra chefen til fejedrengen,« siger maskinmester og adm. direktør Mathias Hyldgaard Sørensen, der satte sig i direktørstolen i marts med sin ingeniør-bror Morten Hyldgaard Sørensen som wingman og leder af projektafdelingen. 

Da presset med dokumentation, GDPR og alt det andet papirarbejde, man skal have styr på som moderne virksomhed, blev for tungt, syntes deres far, Mogens Sørensen, at det var på tide med frisk blod i chefkontoret. Og noget af det første, brødreparret lancerede efter at have overtaget ledelsen, var en standardløsning til styring af ventilation.

»Problemet var, at vi enten havde en Rolls Royce-løsning eller en løsning, der ingenting kunne,« forklarer Mathias Hyldgaard Sørensen.

»Branchen er meget konservativ, og det betyder, at styringen til filtre osv. ikke rigtigt har de muligheder, der efterlyses i dag. Så vi tænkte, det var tid til selv at udvikle en mellemløsning, der for eksempel var geartet til fjernsuppert – ikke mindst for at gøre det nemt for os selv,« supplerer Morten Hyldgaard Sørensen.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.