Her har corona givet ekstra travlhed

Medarbejderjagt
Illustration: Ingeniøren. Se større version
Ordrebøgerne bugner mere end sædvanligt hos 27 procent af de rådgivende ingeniørvirksomheder. Især dem, der hverken rammes af eksportnedgang eller enkeltkunders kriser.
29. juni 2020 kl. 15:23
errorÆldre end 30 dage

Størrelse er ikke nogen garanti mod trængsler, når en krise rammer. Det indikerer en særmåling, som Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) foretog blandt sine medlemmer i midten af maj.

Ser man på rådgiverne under ét, var ordrebøgerne for 3. kvartal 10 procentpoint mindre end det vægtede gennemsnit for perioden 2010-2020. Derudover viste tallene, at der med 4. kvartal 2020 barberes yderligere 5 procentpoint af ordrebogen sammenlignet med den normale situation i maj måned. Men billedet er langtfra ensartet.

46 procent af rådgiverne havde en tyndere ordrebog end normalt, men for 27 procent af rådgiverne så ordrebogen for 3. kvartal faktisk bedre ud end normalt. Og det var ikke helt tilfældigt, hvem der oplevede frem- og tilbagegang.

Læs også: It-satsning reducerede tømrerfirmas administrationstimer med 75 procent

»De virksomheder, der klarer sig bedre end normalt, er store nok til at have en blandet portefølje af opgaver i flere markedssegmenter. Deres private kunder er robuste i forhold til krisen, og deres offentlige kunder har skruet op for efterspørgslen. Samtidig er de begrænset eksponeret over for opgaver i udlandet,« forklarer den administrerende direktør for FRI, Henrik Garver, i en mail.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.