»Når man har en erfaring på 40 år+ fra forskellige poster, ved man, at det virker bedst, når folk synes, det er sjovt og spændende,« siger Jacob Gulmann, CEO i Viamap. Han mener, at medarbejderne motiveres bedst, når de forstår og kan se en mening i den opgave, de arbejder med - og får arbejdsro til at løse den.
»Når man har en erfaring på 40 år+ fra forskellige poster, ved man, at det virker bedst, når folk synes, det er sjovt og spændende,« siger Jacob Gulmann, CEO i Viamap. Han mener, at medarbejderne motiveres bedst, når de forstår og kan se en mening i den opgave, de arbejder med - og får arbejdsro til at løse den.

Foto : Viamap

HER ER MIT LEDERSKAB: »Min vigtigste opgave er at give medarbejderne arbejdsro«

Som leder skal man sikre, at medarbejderne forstår og føler ejerskab til virksomhedens strategi - og i øvrigt lade være med at blande sig for meget i deres daglige arbejde, mener Jacob Gulmann, der er CEO i iværksættervirksomheden Viamap.
Virksomhedens langsigtede strategiske mål er ikke til diskussion. Det bliver udstukket i en snæver kreds af ejere, topledelse og bestyrelse, men når målet først er på plads, er det vigtigt at få medarbejdernes bud på, hvordan de kan bidrage til at realisere strategien. På den måde er chancen for succes nemlig størst, mener Jacob Gulmann, der er CEO i iværksættervirksomheden Viamap.
Få fuld adgang til Tech Management?
Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.
Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement her

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement her.

Jacob Gulmann om ledelse

Mit vigtigste ledelsesråd

Som leder skal du gøre tingene af lyst og brænde for det, du gør. Og så skal du fokusere på kunder og medarbejdere, som er de to nøgleord for mig. Du skal synes, at opgaven er sjov og spændende, og du skal tro på den. Jeg har siddet til jobinterview, hvor der var udsigt til en flot titel og en god løn, men hvor jeg ikke brændte for opgaven og produktet, og så skal man sige nej. Hvis du ikke selv brænder for noget, kan du heller ikke få andre til det.

Mine inspirationskilder

En, der har formet mig som menneske, er helt sikkert Hempels grundlægger, Jørgen Christian Hempel. Han var en ægte iværksætter og havde nogle værdier om at sætte kunder og medarbejdere først. Det blev jeg meget inspireret af, og det har jeg taget med mig.

I dagligdagen bliver jeg inspireret af folk, der gør det godt, om det er en fodboldtræner eller en erhvervsleder. Jeg bliver inspireret af folk, der sætter mennesket først.

Mine ledelsesudfordringer de næste fem-ti år

Det vigtigste bliver at sikre, at vi går fra at være en mindre dansk spiller til at komme op og drille nogle af de store, f.eks. Google Maps. Vi skal blive en vigtig spiller på det marked, fordi vi kan nogle andre ting. I dag er forretningen meget dansk baseret, men målet er helt klart, at vi om fem-ti år skal være mere internationale, og så attraktive for andre, at de kan se idéen i at investere i Viamap, så vi går fra den nuværende organiske vækst til at få penge ind udefra.

Fremtidens vigtigste ledelsesopgave

Der er ingen tvivl om, at fra nu af og fremefter vil alle ledere blive udfordret på evnen til hurtig omstilling. Vi kommer til at arbejde med mere kortsigtede mål, end vi er vant til, fordi vi har set, at verden ikke er så stabil, som vi troede. Vi skal være parate til at reagere hurtigt på det, der sker i verden, som når hele verden rammes af en flagermus fra Kina. Alle skal nok stoppe lidt op og spørge sig selv: »Hvordan sikrer vi os, at vi kan reagere lynhurtigt.« Men samtidig tror jeg ikke, at fokus på kunder og medarbejdere nogensinde går af mode.

Tilmeld dig gratis Tech Management Forum

7. Oktober - Tivioli Hotel & Congress Center i København

Tech Management Forum er en netværkskonference for ledere og projektledere i virksomheder og organisationer under teknologisk transformation. 

Du får viden om de nyeste trends inden for projektorganisation- og forandringsledelse, og konkrete projektværktøjer til bl.a. ressourcestyring, tidsregistrering, agilitet og porteføljeledelse. 

Du får war stories fra fem stærke keynotes - heriblandt Asger Lauritsen fra FLSmidth - der har kæmpet med store transformationsprojekter. I de seneste år med coronaepidemien som bagtæppe. Hør, hvad de gjorde, og lær af dem. 

Læs mere og se programmet her

Er du abonnent på Ingeniøren, Tech Management eller et af vores øvrige PRO-medier, så få VIP-billet her 

Seneste nyheder